2024 Olimpiyatları: Getty Images'daki fotoğraf profesyonelleri böyle çalışıyor

Adanali

New member
Getty Images, Paris 2024 Olimpiyatları'nın her mekanında her sporu, zaferi ve yenilgiyi fotoğraflamak için 140 fotoğrafçıdan oluşan bir ekip görevlendirecek. Ayrıca çok sayıda fotoğraf editörü, sayısız asistan ve teknik yardımcı da mevcut. Bu, büyük bir organizasyonel çaba ve birkaç milyon görselin yaratılması anlamına geliyor. Peki bunlar nasıl ortaya çıkıyor ve mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için hangi teknolojiler kullanılıyor? Bütün bunları bilen ve defalarca bizzat deneyimlemiş biriyle konuşma fırsatı bulduk.


Duyuru








Matthias Hangst, Getty Images EMEA ve APAC İçerik Sorumlusu


(Fotoğraf: Matthias Hangst)



Matthias Hangst, Getty Images İçerik Müdürüdür ve Asya Pasifik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki fotoğraf ekiplerinden sorumludur. On bir Yaz ve Kış Olimpiyat Oyununun yanı sıra birçok kadın ve erkek FIFA Dünya Kupasını fotoğrafladı. Ayrıca DFL, FINA ve Wimbledon gibi müşteriler için de çalışıyor. Zaten tanınmış sponsorlar ve organizatörler için reklam kampanyaları hazırladı. Çalışmalarından dolayı zaten birçok ödül aldı. Aynı zamanda Nikon'un elçisi olarak da bilinir.







Matthias Hangst 2022 Kış Olimpiyatları'nda.


(Fotoğraf: Matthias Hangst)



Getty Images ve 2024 Olimpiyatları ile ilgili gerçekler ve rakamlar








Olimpiyat Oyunları sırasında Getty Images'dan materyal yatırılması.


(Resim: Getty Images)



Olimpiyat Oyunlarının resmi fotoğraf ajansı olan Getty Images, görüntülerin mümkün olan en kısa sürede ulaşılabilir olmasını sağlamak için bu büyük etkinliği yıllar önce planlamaya başladı. 26 Temmuz'daki açılış töreninden 11 Ağustos'taki kapanış törenine kadar beş milyondan fazla fotoğrafın çekildiği ve her gün yüz binden fazlasının GettyImages.com'a yüklendiği düşünülüyor.

Sponsorlar için belgeleme ve fotoğraf çekmek üzere Fransa ve Tahiti'deki (sörf) 38 lokasyonda 60 editoryal fotoğrafçı ve 24 ticari fotoğrafçı bulunuyor. Ayrıca Londra'da görselleri düzenleyip müşterilerin kullanımına sunan 40 kişilik bir editör ekibi de bulunuyor.

Yeni teknolojiler de kullanılıyor. Spor etkinliklerine yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla, diğer şeylerin yanı sıra su altı robotik kameralar ve 15 adet normal robotik kamera kullanılıyor.







Olimpiyat Oyunlarında havuza dalmadan hemen önce kullanılan kameralar için su altı muhafazası.


(Resim: Getty Images)
 
Üst