“A Ulusal Grup’ta santrfor oynamak için epeyce çalışacağım”

bencede

New member
Hatayspor’un genç santrforu Bertuğ Özgür Yıldırım, forma rekabetine hazır:

“Geçen döneme atak çizgisi olarak epey güçlü bir grubumuz vardı ve müddet bulmakta zorlandım. Bu sene bir daha atak sınırında âlâ oyuncular var lakin kendime güveniyorum”

“Elimden geleni yapacak, A Ulusal Ekip’te santrfor olarak oynamak için epeyce çalışacağım”

Süper Lig gruplarından Atakaş Hatayspor’un genç futbolcusu Bertuğ Özgür Yıldırım, geçen dönem kadroda müddet bulmakta zorlandığını lakin bu dönem kendisine güvendiğini söylemiş oldu.

Yeni dönem hazırlıkları kapsamında Erzurum’da Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Hatayspor’un 20 yaşındaki santrforu Bertuğ Özgür Yıldırım, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Takımdaki atmosferin düzgün olduğunu, bunun da idmanlara yansıdığını belirten Yıldırım, “Geçen seniçin kalan Türk oyuncu sayısı fazla ve ortamımız şu an fazlaca yeterli. Yeni gelenler de bu ortama çabuk adapte oldu. İdmanlarımız sıkıntı lakin bunu memnun, sevinçli yapmak bizim elimizde ve kadroca başarıyoruz.” dedi.
“7 gol amacıma ulaşmak için elimden geleni yapacağım”
Yıldırım, kamp programına hazır gelmeye çalıştığını anlatarak, yorucu idmanlara karşın kendisini düzgün hissettiğini aktardı.

Takımdaki atak sınırının kuvvetli olduğunu söz eden genç oyuncu, şu biçimde konuştu:

“Genç bir oyuncu olarak benim de hedeflerim var. Öncelikli gayem, grupta müddet bulabilmek. Amaçlarımın başında bu geliyor. Geçen döneme atak çizgisi olarak epey güçlü bir grubumuz vardı ve müddet bulmakta zorlandım. Bu sene bir daha atak çizgisinde güzel oyuncular var fakat kendime güveniyorum. Ekibe katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Santrfor bölgesi bence futbolun en sıkıntı mevkilerinden. Zorlukları çalışarak ve deneyim ederek aşmaya çalışıyorum. İnşallah bu sene müddet alıp 7 gol maksadıma ulaşmak için elimden geleni yapacağım.”
“A Ulusal Grup’ta santrafor oynamak için epey çalışacağım”
Bertuğ Özgür Yıldırım, Ümit Ulusal Grup’ta yer almasının kendisi için değerli olduğunu lisana getirip, ay-yıldızlı formayla gol attığını aktardı.
A Ulusal Kadro forması giymeyi hedeflediğini vurgulayan Yıldırım, “Bunun için fazlaca çalışmak gerektiğini biliyorum. Ulusal gruba gittim, o ortamı gördüm ve sahiden farklı bir düzey. Olağan lig düzeyinden bir tık farklı. Elimden geleni yapacak, A Ulusal Kadro’da santrfor olarak oynamak için fazlaca çalışacağım. Bunu epey istiyorum. Burak Yılmaz’ın ayrılmasıyla santrforda bir boşluk var. Orayı şu an doldurmak için herkes fazlaca çalışıyor ve istiyor. Benim de en büyük amaçlarımdan biri orayı yakalamak.” diye konuştu.

Borda-beyazlı kulüple mukavelesinin devam ettiğini ve bu mühlet zarfında gruba katkı sağlamanın kendisi için öncelikli olduğunu aktaran genç oyuncu, şunları kaydetti:

“Bulunduğum kulüpte mühlet alıp, kendimi ispatlamak istiyorum. ondan sonrasındasında ise günümüzdeki genç oyuncuların gayeleri üzere benim de maksadım Avrupa. Burada kendimi kanıtladıktan daha sonra önüme gelecek seçenekler içinde birinci tercihim Avrupa olur zira orada oynamayı epey istiyorum. Ulusal grupta gittim, oraları gördüm ve sahiden epey farklı kültürler. Her kültüre ayak uydurmak ve her tecrübeyi edinmek isterim.”