Arktik Alan Testi: Sony A7R V – Harika otomatik odaklama, sinir bozucu sınırlamalar

Adanali

New member

1. Arktik Alan Testi: Sony A7R V – Harika otomatik odaklama, sinir bozucu sınırlamalar

2. Sahne tanıma – işi büyük ölçüde basitleştirir

3. Kamera kurulumu özveri gerektirir

4. pratikte görüntü kalitesi

5. Hafıza kartı seçerken dikkatli olun

6. 200-600 mm süper telefoto lens iş başında

7. Sonuç ve tablo

Gezi gemilerinde rehber ve fotoğrafçı olarak kutup bölgelerine düzenli olarak seyahat ediyorum. Resimlerim şu anda iki Nikon SLR fotoğraf makinesiyle oluşturuluyor. Ancak, Antarktika Yarımadası’ndaki son turum sırasında, üreticinin 200-600 mm telefoto zumu ile tamamlanan yeni Sony A7R V’yi deneme fırsatım oldu. Penguenler ve buzdağları arasında geçen iki haftanın ardından, bu saha raporunda şunu söyleyebilirim: Kombinasyon, özellikle otomatik odaklaması sayesinde eğlenceli. Ancak, Sony bazı zorluklar oluşturdu.

Üretici, yüksek çözünürlüklü tam çerçeve kamerasını öncelikle olağanüstü otomatik odaklama yetenekleriyle öne çıkarıyor: Hem konu tanıma hem de AF izleme, performanslarını yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi sayesinde elde ediyor. Yeni, daha güçlü bir işlemci ve revize edilmiş algoritmalar ile birlikte yaklaşık 700 AF noktası odaklamayı destekler. Otomatik odaklama için AI kullanan tek üretici Sony değil. Canon veya Fujifilm gibi diğerleri bunu zaten yapıyor.

Antarktika’da Sony A7R V ve “uzun çanta” ile: Sandra Petrowitz, burada, Mikkelsen Limanı’na bir çıkarma sırasında.

(Resim: Glenn Ciegler)

Kamera-lens kombinasyonunu çoğunlukla bottan (Zodiac) ve karadan doğa çekimleri için kullandım, aynı zamanda manzara çekimleri ve detaylar için de kullandım. Bir kamera, vahşi yaşamın keskin, iyi odaklanmış resimlerini çekmemi hiç bu kadar kolaylaştırmadı. Çekim yaparken veya zor koşullarda ve çok fazla hareket olduğunda konuyu vizörde tutarak görüntüyü oluşturmaya her zamankinden daha fazla konsantre olabildim. Başarı oranımın normalde kullandığım Nikon D500 ve D850 SLR’lerden çok daha yüksek olduğunu hissettim.

Giderek daha fazla bilgi.

BT ve teknoloji için dijital abonelik.

• Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
  • Tüm dergiler için tek abonelik: Doğrudan tarayıcınızda c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t photography okuyun
  • Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlayan fiyatlarla. Dergi aboneleri daha da az okuyor!

Aya ÜCRETSİZ başlayın

Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!

Zaten bir Haberler+ abonesi misiniz?

Kaydolun ve okuyun

Şimdi kaydolun ve makaleyi hemen okuyun

Haberin Sonu