“Ben o sessizliğe savaş açtım”

ahmetbeyler

New member
“6 Mayıs 2016’dan bu yana, kapının önünde kana bulanmış ve hala yanan arabanın bulunduğu sahneyi görmeye geldiğimde, sessizliğe savaş açacağıma dair kendi kendime yemin ettim.” Kardeşi Maria Chindamo, Vincenzokonuştu “Öğleden Sonra Beş” Vibo Valentia eyaletinde n’drangheta ile bağlantılı 29 kişinin hapse atılmasına yol açan büyük baskını hakkında yorum yapmak. Operasyon sırasında, bazı adalet işbirlikçilerine göre iş kadınının öldürülmesinden sorumlu olan 57 yaşındaki Salvatore Ascone de tutuklandı. Olaylar sırasında 42 yaşında olan kadın, 6 Mayıs 2016’da Vibonese bölgesindeki Limbaldi’de ortadan kaybolmuştu. Soruşturma sonucu ortaya çıkana göre “Mistral-Kartaca”Perşembe günkü operasyonun ikinci dilimi olan Ascone onu öldürüp domuzlara yem edecekti.

Maria Chindamo kocasının ihanetlerini keşfetti Ferdinand Punturiero, tam bir yıl önce 8 Mayıs 2015’te intihar etmişti. Ocak 2016’da kadın başka bir erkekle romantik bir ilişkiye girmiş ve kocasından miras kalan tarım arazisini yönetme niyetindeydi. alan. Bu nedenle Ascone tarafından öldürülüp domuzlara atıldı.

Yıllar geçtikçe mafya ortamlarına özgü gizli iklim, iş kadınının ölümüyle ilgili gerçeğin üzerini örttü. O sessizliğe karşı savaştı Vincenzo Chindamo: “Maria’nın yerinde bu sessizliğin kesinlikle hakim olmayacağını ve halk üzerinde terör etkisi yaratmayacağını düşündüm – diye ekledi -. Gerici, şovenist ve kaybedilen ‘Ndrangheta kültüründen kaynaklanan direnişler hâlâ mevcut. Ancak diğer tarafta yeniden doğmak isteyen, daha iyi bir bölgeyi yeniden inşa etmek için sosyal hizmetlere katılan güzel insanlardan oluşan bir Calabria var”.