“Bu sene daha farklı geliyoruz”

bencede

New member
Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un oyuncuları Gökhan İnler ve Samet Akaydın, yeni dönemde uygun performans ortaya koyup gruba daha epeyce katkı sunmayı hedefliyor.
Yeni dönem hazırlıklarını Bolu Dağı’ndaki otelde sürdüren mavi-lacivertli ekibin 38 yaşındaki deneyimli kaptanı Gökhan İnler, birinci etap çalışmalarının epey ağır geçtiğini, verilecek ortanın akabinde İtalya kampının başlayacağını söylemiş oldu.
Geçen yıl hayli büyük iş başardıklarını, lider Murat Sancak’ın da yıllardir ekibe dayanak verdiğini belirten Gökhan, “Şimdi inşallah önümüzdeki senelerda epeyce olumlu ve hoş bir Adana Demirspor oluruz. Zira Adana Demirspor bunu hak ediyor, düzgün bir topluluk. Ben de bu projenin ortasında olduğum için fazlaca memnunum. Ailem de fazlaca keyifli.” diye konuştu.
Geçen dönem gösterdiği performansın hala konuşulduğunu, bu muvaffakiyetleri elde etmek için fazlaca çalıştığını anlatan deneyimli orta saha oyuncusu, “Futbol bir gün bitecek fakat şu anda ben kendimi yeterli hissediyorum. Fizikî ve mental olarak elimden geleni, geçen dönem üzere yüzde 100’ümü vereceğim. İnşallah bu sene de hoş performans gösteririz.” dedi.
Gökhan İnler, yaşına nazaran güzel performans gösterdiğine işaret ederek, şunları söylemiş oldu:
“Bu yaşta o denli kolay performanslar olmaz artık. Fakat ben geçen sene keyif aldım zira kendimi fizikî ve mental olarak fazlaca düzgün hazırladım. Mukavelemi de 1 sene uzattık. Lidere bana güvendiği için teşekkür ederim. Ben daima işimi yüzde 100 yapmak isterim. Onun için her maç, her dakika, egzersizler kıymetli. Bunları uygun yaparsan performans otomatik olarak geliyor.”
Ligde kalıcı olmak istediklerini vurgulayan deneyimli kaptan, “Bu net bir şey ve fazlaca kıymetli. Geçen sene düzgün futbol oynadık. Daha âlâ, daha makûs olabilirdi, onu bilemeyiz fakat kim düzgün çalışırsa şüphesiz bir gün yavaş yavaş çıkabiliyor. Bu yılın maksadı bence birebir olmalı. Maksat, yeterli performanslar gösterip Harika Lig’e damga vuran Adana Demirspor’u uygun temsil etmek. Adana Demirspor’u şu ana kadar biz uygun temsil ettik. İnşallah her vakit Adana Demirspor sevilen ve düzgün kulüp olsun.” tabirlerini kullandı.
Gökhan, altyapıya bedel verilirse Türkiye’nin de bir gün Avrupa ve dünya şampiyonalarında yerini alacağını kelamlarına ekledi.
Samet Akaydın: “Bu sene daha farklı geliyoruz”
Kampın epeyce verimli geçtiğini, yeni transferlerle ağır tempoda çalıştıklarını anlatan 28 yaşındaki defans oyuncusu Samet de İtalya kampında kendilerini en uygun biçimde gösterip döneme hazır girmek istediklerini söylemiş oldu.
Geçen dönem yeni çıkmalarına karşın lige renk kattıklarını lisana getiren Samet, “Çok hoş işler yaptık lakin bu sene daha âlâ olacağını düşünüyorum. Adana Demirspor için elimizden ne geliyorsa en güzelini yapmak için buradayız. Kadro olarak odaklandık. Adana Demirspor’un başarısı için elimizden geleni yapacağız. Bu dönemin başka dönemden daha âlâ olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.” yorumunda bulundu.
Samet, bu sene daha farklı Adana Demirspor izleteceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Şunun kelamını vereyim; bu sene daha farklı geliyoruz. Taraftarlarımıza da buradan ileti olsun. Sahiden uygun dönem bizi bekliyor. Hazır biçimde gireceğimizi düşünüyorum. Geçen seniçin daha âlâ olacağını düşünüyorum. Savunma çizgisi olarak harikulade ahengimiz var, herkes birbirine tam dayanak ortasında. Bunun için sevinçliyiz. Yeni gelen arkadaşlarımız da bize hayli çabuk ahenk sağladılar. Bu da bizi sevindiriyor. Tek fikrimiz, performansımızı en âlâ nasıl üst çekeriz diye. Bunun için çalışıyoruz. Ben geçen seniçin daha kuvvetli Samet, Tayyip, Simon Mecnun ve Semih izleteceğimize eminim. İnşallah yüzümüz kara çıkmaz.”
En büyük hayalinin ulusal grupta oynamak olduğunu vurgulayan Samet, “Bunun için inanılmaz özveriyle çalışıyorum. İnşallah bu dönem onu başarırım.” dedi.
Eski grup arkadaşı Galatasaraylı Yunus Akgün ile ilgili de kanılarını aktaran deneyimli oyuncu, “Yunus Akgün, Türk futbolunun büyük yeteneklerinden biri. Bu elbet. Bizim için de büyük kayıp fakat onun yerini de inşallah liderimiz destekle dolduracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yunus’un büyük oyuncu olacağına inanıyorum. Özlüyor muyuz? Özlüyoruz. Ben daha epeyce özlüyorum zira onunla muhabbetim farklıydı.” diye konuştu.