Capaci Katliamı, Mattarella: "Mafya bir kanserdir ama yenilmez değildir." | kavun: "Yorulmak bilmeyen kararlılıkla savaşın"

ahmetbeyler

New member
Şiddetli ve kanlı saldırı “Otuz bir yıl önce 23 Mayıs’ta – Başkan Mattarella’yı hatırladı – mafya katliamı, demokratik devlete karşı yeni bir vahşi ve kanlı saldırı başlattı. Giovanni Falcone, eşi Francesca Morvillo, değerli bir yargıç, Antonio Montinaro, Rocco Dicillo, Vito Schifani, onu bağlılıkla korudu. Birkaç hafta sonra Palermo’daki D’Amelio’da başka bir yıkıcı saldırıyla devam eden Capaci katliamı, Paolo Borsellino, Emanuela Loi, Agostino ile birlikte öldü. Catalano, Walter Eddie Cosina, Vincenzo Li Muli, Claudio Traina”.

Cumhuriyet, “Cumhuriyet’in meşruluğunun bu tanıklarına, ailelerinin çektiği eziyetlere, sonra bir dostu, bir öğretmeni, bir dayanak noktası kaybedenlerin acısına tepki gösterebilmiştir. Bu olaylar, Cumhuriyet tarihinde sonsuza dek kayıtlıdır. toplumun güvenini yeniden kazanmasına izin veren bir sivil tepkiyi teşvik ettiler. kurumları boyun eğdirmeyi, halkı rezil bir gücün boyunduruğuna sokmayı düşündüler. cumhuriyet sert ve adaletle nasıl tepki vereceğini biliyordu. mafya onları öldürdü – Mattarella yine dedi – ancak güçlü bir yurttaşlık duygusunu harekete geçiren bir vicdan seferberliği ortaya çıktı. Kurumlarda, okullarda, sivil toplumda mafya ve suçla mücadele medeniyetin şartı, ortak ahlakın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.”

Meloni: “Mafyaya karşı yorulmak bilmez kararlılıkla ilerliyor” “Otuz bir yıl önce on beş yaşındaydım, o mafya katliamları sezonunun acımasızlığı karşısında şok olmuştum. Siyasete girmeyi seçtim çünkü en faydalısı olarak görüyordum. bir şeyler yapmak için bir araç, eli kolu bağlı kalmak için değil. Matteo Messina Denaro’nun son tutuklanması, kurumlardaki birçok erkek ve kadının yorulmak bilmez bağlılığının ifadesidir”. Nitekim Başbakan Giorgia Meloni, Capaci katliamının yıldönümü için Palermo’da düzenlenen törende okuduğu mesajda, “bu cinayetlerin neden olduğu acının silinmez olduğunu” vurguladı.