Duygusal olarak fotoğraf çekmek: Herkesin anladığı görsel bir dil
Evrensel dil
Personel hikaye anlatımı konusunda yardımcı oluyor
Resimlerinize nasıl daha fazla kişilik kazandırırsınız?
Ne kadar kişiselse o kadar evrenseldir.
Fotoğraflarınızda nasıl kullanabilirsiniz?
Duyguları yaratan görsellerin anlamlı olduğu kabul edilir. Ama bu niye böyle? Evrensel bir dil konuşan kişisel bakış açısıdır. Başarılı bir fotoğraf, diğer insanların kavrayabileceği bir duyguyu aktarır. İzleyici, çok fazla söze gerek kalmadan, çoğu zaman kültürden bağımsız olarak, fotoğrafçının o anda algıladığı şeyi tanır ve hisseder.
Yabancılar bağlantıları ve duyguları anlar çünkü biz insanlar her zaman duygular aracılığıyla iletişim kurarız. Benzer bir duygusal anlayışa sahibiz. Ve fotoğrafçılar fotoğrafçılıkta bundan yararlanabilirler: Kişisel olan evrensel hale gelir.
![](https://Haberler.cloudimg.io/width/696/q50.png-lossy-50.webp-lossy-50.foil1/_Haber_/imgs/18/4/2/6/1/2/3/2/1_ppa-990d3a62b16a1058.jpg)
Çok fotoğrafı çekilen bir yerin biraz farklı bir temsil biçimi. Nice’teki Promenade des Anglais, turistlere selfie çekmeleri ve güzel fotoğraflar çekmeleri için ilham veriyor. 2016 yılında burada meydana gelen yıkıcı terör saldırısı aynı yerde bambaşka görüntülerle görselleştirilebiliyor.
Örneğin her yıl düzenlenen Dünya Basın Fotoğrafı Ödüllerini ele alalım. Bir durumu açıklayan ve kendiliğinden duyguları uyandıran görseller ödüllendirilir. Yani etkinlikte bulunmayan kişilerin fotoğrafı çekildi. Bu durumu görmediniz ve yaşamadınız. Belki anlatılan hikayeyi hiç duymamışsınızdır. Ancak çoğu zaman bunları kendiliğinden anlarlar ve hareket ettirilebilirler. Ya da en azından konuya daha yakından bakmak ilginizi çekecektir.
Giderek daha fazla bilgi.
Bilgisayar ve teknoloji için dijital abonelik.
- Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
- Tüm dergilere abonelik: c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t Photography doğrudan tarayıcıda okunur
- Risk yok: İlk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlıyor. Dergi aboneleri daha da ucuza okuyor!
Ücretsiz ayını Başlat
Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!
Zaten Haberler+’a kaydoldunuz mu?
Giriş yapın ve okuyun
Hemen üye olun ve yazıları hemen okuyun
Haberin Sonu