Ersin kurtardığı penaltıyı anlattı: “Mohamed topu alınca…”

bencede

New member
Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, Galatasaray derbisinde kurtardığı penaltının tahlilini maçtan evvel yaptığını söylemiş oldu.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki idmandan evvel basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersin, “Bizim için derbi hoş geçti. Derbiler her vakit kıymetlidir ve biz de güzel sonuçla alandan ayrılmasını bildik. Benim adıma da hoş geçti. Kırılma anında penaltı kurtarışım galibiyeti getirdi. Grup halinde güzel oynadığımız bir maçtı ve galip geldiğimiz için memnunum. Maçtan evvel en çok nereye, hangi açıda vuruyorlar diye bütün oyuncuları izlemiştim. Mostafa Mohamed topu alınca hislerim büsbütün tuttuğum köşeydi, o da oraya vurdu. Tahlil yapmak fazlaca kıymetli. Ben de bütün rakipleri maç öncesinde izliyorum. Bu sayede penaltıyı kurtarmış oldum.” diye konuştu.
Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’nın yediği goller niçiniyle eleştirildiğinin belirtilmesi üzerine siyah-beyazlı futbolcu, “Muslera, biroldukca gencin örnek aldığı fazlaca büyük bir kaleci. 10 yıldır burada. Büyük kaleciler tahminen sıradan goller yiyor lakin birden fazla büyük kalecinin tartışılmaz yeteneği var. sıradan gol yenilebiliyor. Tenkit de alıyorsunuz lakin öbür maçta elinizden geleni bir daha yapıyorsunuz.” sözlerini kullandı.
Beşiktaş’ın öteki kalecisi Mert Günok’la ortalarındaki rekabete değinen Ersin, “Rekabet her oyuncu için, her bölge için kıymetli. Ne kadar uygun oynarsanız, performansınız o kadar artıyor. Mert abi bana fazlaca takviye oluyor. Rakipleri ayrıntılı anlatıyor. O oynadığında ben ona muvaffakiyetler diliyorum. Rekabet ortamı ekibe yansır, ekibe yansıyınca da yeterli sonuçlar alırız. Kim talih buluyorsa elinden geleni yapıyor. Herkes mühlet buluyor. Burada herkes kadronun başarısı için var. Oynayan, oynamayan değerli değil. Değerli olan performansımız, maç kazanmak ve taraftarı memnun etmek.” değerlendirmesinde bulundu.
“Milli ekip benim de beklediğim bir yer”
Ulusal kadrodan davet beklediğini aktaran 20 yaşındaki kaleci, “Milli kadro beklediğim bir yer. Birfazlaca genç oyuncu ulusal ekibe gitti. Alanda elimden geleni yaptıktan daha sonra er ya da geç çağrılacağımı biliyorum.” diye konuştu.
Galatasaray derbisi daha sonrası kadro arkadaşı Rıdvan Yılmaz’la şakalaşmalarına değinen Ersin Destanoğlu, “Rıdvan’la uzun senelera dayanan arkadaşlığımız var. Tıpkı lisede okuduk, konutlarımız yakındı, burada birlikte kalıyoruz. Maçtan daha sonra niçin kulağımı çekti bilmiyorum lakin galiba eli oraya kadar uzanabildi. O denli bir sevinç yaşadık.” sözlerini kullandı.
Alman kaleci Manuel Neuer’i örnek aldığını söyleyen Ersin, “Birfazlaca ligi izliyorum, biroldukça grubu takip ediyorum. Beni örnek alan kardeşlerim vardır tahminen. Onlar da çalışmayı bırakmasın. Ellerinden geleni yapsınlar. Ben hiç yılmadım. A kadroya çıktığımda dördüncü ya da beşinci kaleciydim. 19 yaşında birinci maçıma çıktım. Ekstra egzersizler yaptım. Kaleye geçince de bırakmamak için çalışmaya devam ediyorum.” diye konuştu.
“Zamanı gelince Avrupa hayalim var”
Avrupa’da futbol oynama hayali olduğuna değinen siyah-beyazlı kaleci, “Bunu 16 yaşından beri istiyorum. Artık Beşiktaş’ta oynuyorum. Bu sene de şampiyonluğa odaklandık. Berbat giden bir tablo vardı. Düzgün oynuyorduk lakin sonuç alamıyorduk. Sonuç almaya da başlayacağız. Kıymetli olan Beşiktaş’ın başarısı. Birkaç sene daha sonra Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş’ta kupalar kazanmak istiyorum. Vakti gelince Avrupa hayalim var.” biçiminde görüş belirtti.
Teknik yönetici Sergen Yalçın’ın kendisinin daima ardında durduğunu aktaran Ersin, şunları kaydetti:
“19 yaşında kaleyi vermek ve oyuncunun gerisinde durmak büyük iş. Sergen hocaya teşekkür etmek lazım. Hocamız her vakit ardımızda durdu. Konuşarak, diyalogla bizi maçlara hazırladı. Geçen dönem bizim için epeyce hoş ve sıkıntı bir yıldı. Üst üste maçlar oynuyorduk. Bu sene de geçen sezonki üzere arkadaşlığın üst seviye olduğu bir ortam var burada. İki sezonki Ersin’i kıyaslayacak olursam, bu yılki Ersin geçen yılkinden biraz daha güzel. Sergen hocanın bir programda ‘Geçen dönemin en düzgün oyuncusu Ersin’di.’ demesi daha da öz itimat verdi. Vakit zaman eleştirildim, övgü de aldım. Hocanın bu biçimde demesi biroldukca insanın bana diğer biçimde bakmasını sağladı. Hocanın bu niyeti beni memnun etti.”
Ersin Destanoğlu ayrıyeten, Cenk Tosun ve Burak Yılmaz’ın kendisini en epey zorlayan forvet oyuncuları olduğunu söylemiş oldu.