Fatih Terim’den oyuncularına penaltı reaksiyonu

bencede

New member
Galatasaray, Spor Toto Muhteşem Lig’in 10. haftasında deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş’a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı grubun teknik yöneticisi Fatih Terim, maçın akabinde beIN SPORTS mikrofonlarına konuştu.
Kadrosunun yediği golleri kıymetlendiren Terim, “Umduğumuz üzere başladık. Baskı bekliyordum, oraları geçtik fakat biraz sıradan top kaybı ve topa sahip olmada dert çektik. daha sonra oyun daha dengelendi ve gol bulduk. daha sonra bir yan top… Maalesef bir daha beklenmeyen bir gol yedik. Korner olmadan, bizim yediğimiz goldilk evvel Nelsson’a yapılan bir faul var. Sarı kartımsı bir faul. O korner de bize gol oldu. Mete Kalkavan’a sorsan anlatır o oradan şu geldi, bu geldi diye. O denli bir gol yedik. Sıhhat olsun, istemedik. Mağlup olmamak için de gerekli konumları bulduk ancak atamadık, penaltı dahil. ötürüsıyla mağlup olduk. Yapacak bir şey yok” dedi.
Terim, penaltı atışını Mostafa Mohamed’in kullanımıyla ilgili ise şu biçimde konuştu:
“Kritik periyotlarda penaltı atamama rekoru bizde herbiçimde. Penaltıda bizde Cicaldau atıyor. Mostafa almış, ben atacağım demiş. Daha evvel onu kazanmak için, hayli da riskli bir maçtı, atmasını istedim. Burada bırakması lazımdı Cicaldau’ya. Sıhhat olsun, ne yapalım. Penaltıcıları belirliyoruz. Cicaldau’nun topu bırakmaması lazım. ‘Penaltıcı benim, benim atmam lazım’ demesi lazım. Haksız demiyorum fakat orada o kibarlığı yapmış.”