Foto muhabirinden sağlık görevlisine: Knut Gielen ile bir röportaj

Adanali

New member

1. Foto muhabirinden sağlık görevlisine: Knut Gielen ile bir röportaj

2. seyahat ve hikayeler

3. Sağlık görevlisi olarak çalışmak

Hamburglu Knut Gielen yıllardır foto muhabirliği yapıyor. Almanya’dan Avrupa’ya ve dünyanın her yerine yoğun bir şekilde seyahat etti ve daha da fazla fotoğraf çekti. Şimdi Hamburg’da sağlık görevlisi olarak çalışıyor. Onunla bir röportaj için buluştuk ve kariyeri, sayısız seyahatleri ve kurtarma hizmetindeki görevleri hakkında konuştuk.

Merhaba Gielen Bey, bize kariyerinizden bahseder misiniz?

1964’te doğdum ve çocukken Hamburg’a geldim. Liseden mezun olduktan sonra profesyonel olarak ne yapmak istediğimi gerçekten bilmiyordum çünkü çok geniş bir ilgi alanım vardı. O sıralar gazeteci olmayı düşündüm ama babam şu hikmetli sözleri söyledi: “Oğlum sen bayram kartpostalını bile dolduramıyorsun, sana göre olduğundan emin misin?” En azından bu beni yeterince etkiledi, o zaman burada, Hamburg’da bir fotoğraf stüdyosunda staj yaptı. Aslında bir fotoğrafçı çıraklığıydı çünkü bir yıldan sonra E6 ve C41’i bağımsız olarak geliştirebildim ve 35 mm’den 18×24 Polaroid’e kadar tüm film formatlarında ustalaşıp yardımcı oldum.

Giderek daha fazla bilgi.

BT ve teknoloji için dijital abonelik.

• Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
  • Tüm dergiler için tek abonelik: Doğrudan tarayıcınızda c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t photography okuyun
  • Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlayan fiyatlarla. Dergi aboneleri daha da az okuyor!

Aya ÜCRETSİZ başlayın

Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!

Zaten bir Haberler+ abonesi misiniz?

Kaydolun ve okuyun

Şimdi kaydolun ve makaleyi hemen okuyun

Haberin Sonu