Yaz aylarında doğada fotoğraf çekerken kendinizi orada burada yaratıcılıktan yoksun buluyor musunuz? Elbe yakınında bulunan Michaelshof Sammatz, muhteşem bahçeleri ve birbirinden güzel çiçekleriyle benim gibi doğa fotoğrafçıları için harika bir yer. Ama düzenli olarak orada neyin fotoğrafını çekeceğimi bilmediğimi hissettim. O kadar güzel çiçek ve böcek var ki, o kadar çok detay, renk ve koku var ki. Her yere koştum ve renklerden dolayı hiçbir konuya odaklanamadım. Bu yüzden kendimi sınırlama fikrim vardı. Bir görev geliştirdim ve sizi bu tekniği denemeye davet ediyorum. Ben buna bir metrekare mücadelesi diyorum. Meydan okumayı kabul ediyor musun?
Kendinizi küçüklerin dünyasına kaptırabileceğiniz bir yer bulun. Şehirlerde parkları, botanik bahçelerini, gül bahçelerini ve hayvanat bahçelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada genellikle heyecan verici yeşillikler ve bakımlı çiçek tarhları bulacaksınız. Bir ev sahibi olarak burası sizin arka bahçeniz olabilir. Herhangi bir orman, park veya bahçe parçası da bu amaca hizmet edecektir. Yaklaşık bir metrekare seçin ve ona odaklanın. Alanı bir ip parçasıyla işaretleyebilir ve yalnızca içinde hareket edebilirsiniz.
Hedef
Bir makro lense ve belki bir tripoda ihtiyacınız olacak. Uzatma halkalı normal bir lens de iyi çalışmalıdır. Ek bir zorluk olarak, bu küçük yeşillik alanına ayıracağınız sınırlı bir süreyi de belirleyebilirsiniz. Örneğin, telefonunuzun zamanlayıcısını bir saate ayarlayın, böylece kendinizi etkinliğe kaptırabilirsiniz. Tüm saat boyunca yalnızca bu küçük alanda fotoğraf çekin.
Giderek daha fazla bilgi.
Bilgisayar ve teknoloji için dijital abonelik.
Aya ÜCRETSİZ başlayın
Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!
Zaten Haberler+’a kaydoldunuz mu?
Kaydolun ve okuyun
Hemen üye olun ve yazıları hemen okuyun
Haberin Sonu
Kendinizi küçüklerin dünyasına kaptırabileceğiniz bir yer bulun. Şehirlerde parkları, botanik bahçelerini, gül bahçelerini ve hayvanat bahçelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada genellikle heyecan verici yeşillikler ve bakımlı çiçek tarhları bulacaksınız. Bir ev sahibi olarak burası sizin arka bahçeniz olabilir. Herhangi bir orman, park veya bahçe parçası da bu amaca hizmet edecektir. Yaklaşık bir metrekare seçin ve ona odaklanın. Alanı bir ip parçasıyla işaretleyebilir ve yalnızca içinde hareket edebilirsiniz.
Hedef
Bir makro lense ve belki bir tripoda ihtiyacınız olacak. Uzatma halkalı normal bir lens de iyi çalışmalıdır. Ek bir zorluk olarak, bu küçük yeşillik alanına ayıracağınız sınırlı bir süreyi de belirleyebilirsiniz. Örneğin, telefonunuzun zamanlayıcısını bir saate ayarlayın, böylece kendinizi etkinliğe kaptırabilirsiniz. Tüm saat boyunca yalnızca bu küçük alanda fotoğraf çekin.
Giderek daha fazla bilgi.
Bilgisayar ve teknoloji için dijital abonelik.
- Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
- Tüm dergiler için tek abonelik: C’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t Photography’yi doğrudan tarayıcınızdan okuyun
- Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlıyor. Dergi aboneleri daha da ucuza okuyor!
Aya ÜCRETSİZ başlayın
Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!
Zaten Haberler+’a kaydoldunuz mu?
Kaydolun ve okuyun
Hemen üye olun ve yazıları hemen okuyun
Haberin Sonu