Kış havası: haftanın görüntüleri (KW 8)
Kuzey Yarımküre, Aralık’tan Şubat’a kadar hüküm süren meteorolojik kış mevsimindedir. Günler kısa ve hava, en azından Almanya’da çoğunlukla kötü. Ancak karanlık ve soğuk, yağışlı hava galerimizdeki fotoğrafçıları durdurmadı. Kasvetli kış manzarasından buz ve kar oluşumlarına, karanlık ormanlara kadar en heyecan verici motifleri keşfetmişler. Ve dışarıyı çok rahatsız bulanlar, kendi dört duvarlarında günün fotoğrafı için eğlenceli ve deneysel fotoğraf eğlencesi buldular.
Yıldız izleri ve birçok volt
Yüksek gerilim direkleri, manzarada sıklıkla ve sıklıkla fotoğraflanan garip yapılardır. Başlangıç rayları, çelik canavara mevsim ne olursa olsun fotoğrafta heyecan yaratan bir dinamik verir. Galeri fotoğrafçısı Frank Vogt, fotoğrafı hakkında şunları yazıyor:
“Çevremizde çoğu zaman gözden kaçırdığımız nefes kesici bir güzellik var. O gece, Kuzey Yıldızı’nın tepemde parladığını gördüğümde gökyüzüne bakıyordum. Anı yakalamaya karar verdim ve bu mükemmel bakış açısını bir ışık direğinin altında buldum. Ağacın üzerinde oluşan başlangıç rayları bana dünyamızın her zaman hareket halinde olduğunu ve her saniyenin önemli olduğunu hatırlatıyor. Bazen etrafımızdaki güzelliği takdir etmek için biraz zaman ayırmamız gerekir.
Görüntü, Photoshop’ta 55 fotoğraftan bir araya getirildi. Fotoğrafları Sony A7ii ve f3.5 diyafram, ISO 400 ve her biri birer dakikalık pozlama süresine sahip eski bir Tokina 35mm RMC f3.5 ile çektim.”
Karanlık kış manzarası
Mavi buzullar, kara kayalar ve kara bulutlar İzlanda’ya özgüdür. Dünyanın en büyük volkanik adası, kasvetli ve kış atmosferiyle tanınan manzaralar sunuyor. Fotoğrafçı Dave Derbis fotoğrafta:
“Fotoğraf, İzlanda’ya yapılan bir fotoğraf gezisi sırasında çekildi. Bu gün adanın güneydoğusundaki büyük buzul lagünlerini ziyaret ettik. Hava çok fırtınalıydı, kuvvetli rüzgarlar, çok hızlı geçen alçak bulutlar ve aralarına tekrarlanan sağanak yağmurlar serpiştiriyordu. Bu çekimle göstermek istediğim şey, tam da bu kasvetli ruh halinin sert İskandinav manzarasıyla birleşimi.”
Kötü ruh hali pastası
İlham veren fotoğraflar çekmek için uzaklara gitmenize gerek yok. Galeri fotoğrafçısı Tino Weigelt, mutfağında aradığını buldu ve sanatsal bir şekilde bir pastanın fotoğrafını çekti. Fotoğrafın kaynağını açıklayın:
“Fotoğraf birkaç bulutlu ve pek de güzel olmayan günlerden sonra çekildi. Fotoğraf çekmeyi seven herkes, birkaç gün sonra parmaklarınızın kaşındığını ve yeniden fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmek istediğinizi bilir. İşte o gün benim için öyleydi, eşim hafta sonu için pasta hazırlıyordu ve ben de fırsat buldukça bazı parçaları tasvir ettim.
Görüntü, beş ayrı görüntüden oluşturuldu. Kamera tripod üzerinde olmalı ve ayarlar değiştirilmemelidir. Şimdi önce pastanın tabakta ve arka planda fotoğrafını çekin. Ardından şişle tuttuğum tek tek yüzen kek parçalarıyla fotoğraf çekin. Tek tek pasta parçaları Photoshop veya benzeri programlara yerleştirilir.
Bu haftanın tüm fotoğraflarını fotoğraf galerimizde bulabilirsiniz.
Cumartesi: Işık direklerinin altındaki start rayları (Resim: Fotoğraf)
(baba)
Haberin Sonu