Kompakt kamera: 60 megapiksel ve döner ekrana sahip Leica Q3
Leica Q3 artık çevrimiçi olarak ve uzman mağazalarda mevcuttur. Neredeyse dört yıl önce tanıtılan ve donanımı artık güncel olmayan Q2’nin halefidir. Bu nedenle Leica, yalnızca görüntü performansını daha da geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda kamera özelliklerini de önemli ölçüde genişletti.
Çözünürlük 60 megapiksel
47 megapiksel yerine artık 60 megapiksel sunuluyor, full frame sensörün M11’den gelmesi gerekiyor. Çözünürlüğe ek olarak, bu, görüntü dönüştürücüye bağlı olan kontrast ölçümüne ek olarak artık otomatik odaklamanın faz algılama ile de çalışmasıyla destekleniyor. Verilere göre, odak uzaklığı 28 milimetre ve f/1.7 olan zaten çok keskin olan Summilux lens, Q2’ye kıyasla değişmeden kaldı ve daha yüksek çözünürlük için de yeterli olmalı.
Bu aynı zamanda Leica’nın artık 35, 50, 70 ve 90 milimetrelik etkili odak uzunluklarına karşılık gelen 39, 19, 8 ve 6 megapiksel genişletilmiş kırpma modları sunduğu anlamına gelir. Ham kayıtlar, JPEG kayıtlarıyla aynı anda bile DNG olarak kaydedilir. Bunun için, Leica’nın genişletilmiş video işlevleri için açıkça önerdiği UHS-II’yi de destekleyen tek bir SD yuvası hâlâ mevcuttur. 300 MBit/sn ile 8K biçimleri de mevcuttur.
Cine 8K, ancak yalnızca Full HD ile ProRes
Özel bir özellik, 17:9 en boy oranında ve saniyede 60 kareye kadar 8.192 × 4.320 piksele sahip sinematik C8K’dır. Diğer kompakt fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, aşırı ısınmaya karşı koruma sağlamak için kayıt yalnızca 29 dakika sürebilir. Ayrıca, tüm 4K ve 8K biçimleri yalnızca MOV veya MP4 olarak mümkündür, Apple’ın ProRes’i yalnızca 60 FPS’ye kadar Full HD için desteklenir.
Q3’ün kasası Q2’ye çok benziyor, yani telemetreli klasik Leicas gibi çalışıyor. Özellikle arka kısım değişti, ekranın solunda artık düğme yok, bunun yerine sağda “Oynat” ve “Menü” için iki düğme var. Sağ üst kenarda, başparmakla kolayca erişilebilen, eylemleri serbestçe atanabilen iki yeni işlev tuşu vardır.
Katlanabilir ekran yok, ancak HDMI ve USB
Kullanımdaki en büyük yenilik, önceki girişlerin aksine yana yatırılamayan döner ekrandır. İster fotoğraf ister film olsun, özçekimler, Q3 ile hala özellikle rahat değil. Bununla birlikte, yeni ekran, Q serisinin en popüler uygulamalarından biri olan sokakta göze çarpmayan fotoğrafçılık için çok kullanışlıdır: kameranın göz önünde tutulması ve ekran karşıya bakacak şekilde kalçadan çekim yapılması gerekmez. kamera da rahatlıkla mümkündür.’ yüksek. Nikon kısa süre önce Z8 için çok benzer bir mekanizma seçti. Q3’ün dokunmatik ekranı hala 3 inç, ancak şimdi 1 megapiksel yerine 1,8 gösteriyor.
Q2’de herhangi bir kablolu bağlantı bulunmamakla birlikte Leica, Q3’te önemli iyileştirmeler yaptı: SD karta kayıtla aynı anda çekim yaparken de aktif olabilen bir mikro-HDMI bağlantı noktası var. Ayrıca, veri aktarımına ek olarak, kamera kullanımdayken bile pili şarj etmeye yarayan 10 GBit/sn’lik bir USB-C soketi de vardır. USB üzerinden tethering yalnızca iPhone’larda mümkündür, Android cihazlarda mümkün değildir; Leica bir Lightning kablosu sağlar. Leica Photos uygulaması her iki platform için de mevcuttur ve bununla WLAN üzerinden 3 MB/sn’ye kadar veri aktarılabilir. Bir kapağın altına yerleştirilmiş yeni bağlantı noktalarına rağmen Leica, toza ve sıçrayan suya karşı IP52 korumasını sürdürüyor. Tam özellikler üreticinin web sitesinde mevcuttur.
Tabii ki, fiyat da Leica için tipiktir: Q3’ün fiyatı 5.950 Euro’dur ve bu, Q2 için mevcut 5.600 Euro’dan biraz daha yüksektir. Önceki model sunulmaya devam edecek, ancak artık yeni bir ürün olmayacak, ancak küçük fiyat farkı göz önüne alındığında, Q2’yi seçmek için sadece birkaç neden var.
(Sürdürmek)
Haberin Sonu