Küçük, meydan ve şenlik: 35/2023 haftasının fotoğraf haberleri
Her şey geri gelecektir. Özellikle fotoğrafçılık sektöründe, bazılarının modası geçmiş olduğunu düşündüğü şeylerin hâlâ hayran bulduğundan emin olabilirsiniz. Zamanlama da nispeten tahmin edilebilir. Mesela şu sıralar sonbahar başlamak üzere, yaz tatili bitti ve bunlardan önce sektörün büyük oyuncuları yeni ekipmanlarını tanıttı.
Duyuru
![](https://Haberler.cloudimg.io/width/826/q50.png-lossy-50.webp-lossy-50.foil1/_Haber_/imgs/71/3/5/7/7/5/0/5/Titel-2305-78b171d65b9d8373.jpg)
Sonuç olarak artık eski teknolojiyi yüksek maliyetle kullanılabilir hale getiren niş ürünlerin zamanı geldi. Açıkçası son yılların ilk harika Polaroid kamerası olan I-2’den bahsediyoruz. Anlık fotoğrafçılık hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı ve uygun fiyatlı Instax sistemleri sayesinde yıllardır gençler arasında büyük popülerlik kazandı. Ancak I-2 fiyat ve gereksinimler açısından oldukça olgun bir kamera.
Bluetooth kontrolü ile anında fotoğraf
Lidar otomatik odaklamasına rağmen manuel odaklamaya sahip olmayan 3 lensli lensle başlayalım. Artık enstantane hızını ve diyafram açıklığını ayarlayabilirsiniz ancak en az 1/250 saniyelik enstantane hızları hala oldukça yavaştır. Aksi takdirde Polaroid, retro ve modernliği istediğiniz gibi birleştirir: 600, SX-70 ve i-Type çeşitlerinin tüm yaygın film kasetleri uygundur, Bluetooth üzerinden kontrol için bir uygulama vardır ve kamera pili USB üzerinden şarj edilir. C yüklendi.
Doğru okudunuz, kameranın içinde bir pil var: Onlarca yıl önce ekolojik bir çılgınlık olan film paketlerinin içine yerleştirilmiş pillere artık gerek yok. Ancak yine de derin ceplere ihtiyaç var, çünkü yaklaşık 700 avroluk kamera, tek kare şipşak fotoğraf kadar ucuz ve kasetin boyutuna bağlı olarak maliyeti 1,80 avro civarında.
Polaroid’in önceki profesyonel kullanımı, görüntü kompozisyonunun ve stüdyoda pozlamanın kontrol edilmesinin I-2 ile yakalanması pek olası değildir. Bugün, bir görüntüyü bir tabletin veya PC’nin renkli ekranına kablosuz olarak göndermek için büyük bir kamera kullanmak mümkündür; bu, daha da hızlıdır ve gerçek nihai sonucu gösterir. Çünkü bu özel görünümün tüm çekiciliğine rağmen Polaroidlerin renk kontrastı ve keskinliği hala berbat.
Yeni MFT-Lumix ortaya çıkıyor
Kompakt fotoğraf makineleri söz konusu olduğunda işler hiç de kötü gitmiyor; bunun da kanıtı, diğerlerinin yanı sıra Canon ve Sony’nin de son aylarda piyasaya sürdüğü yeni APS-C fotoğraf makineleri. Bu nedenle Panasonic’in de Lumix markasına dahil olmak istemesi sürpriz değil. Bu, şirketin yeni Micro Four Thirds kamerayı içeren duyurusunda açıkça görülüyor. Tabii öncesinde her zamanki sosyal medya heyecanı var.
Eski adı Twitter olan X hizmetindeki 15 saniyelik kısa bir videoda, Panasonic sergisi MFT süngerinin şematik çizimi, videoda ve mesaj metninde “Yeni Aşama”dan bahsediliyor. Bu, günümüzün modern kameralarında yaygın olan faz değişimli otomatik odaklamanın bir göstergesi olarak kolaylıkla görülebilir. “G” harfi de videoda net bir şekilde görülüyor, yani muhtemelen G serisinin yeni bir modeli. Belirsiz kalan tek şey, zaten söylentiler arasında dolaşan G9 Mark II mi yoksa bir model mi olduğu. kamera tamamen yeni. Bundan emin olabilirsiniz, 12 Eylül 2023’te Almanya saatiyle 10:00’da YouTube’da önceden oluşturulmuş bir canlı yayın başlayacak.
Adobe yakında klasörler için Bulut Senkronizasyonunu devre dışı bırakacak
Bunların hepsi çok mantıklı, Adobe’nin Creative Cloud’daki en son işlevsel değişikliği hakkında bunu söylemek zor. Cihazlar arası dosya senkronizasyonu, standart abonelikler için 1 Şubat 2024’te, profesyonel abonelikler için 1 Ekim 2024’te kapatılacaktır. Herhangi bir açıklama yok, ancak bu özelliğin o kadar nadir kullanıldığı ve Adobe’nin artık bunları çeşitli farklı programlarda desteklemek istemediği anlaşılıyor.
Bunun arkasındaki fikir tamamen açık ve pratik: her cihazda “Creative Cloud Files” adında bir klasör oluşturun, fotoğrafları ve daha fazlasını bu klasöre kaydedin, işte: tüm bu dosyalar, kullandığınız tüm cihazlarda her zaman yerel olarak mevcuttur. en azından ara sıra.
Elbette böyle bir senkronizasyon işlevi, Microsoft’un Dropbox veya OneDrive gibi diğer hizmetlerinde de mevcuttur, ancak Adobe aboneliğiyle zaten bir bulut için ödeme yaparsınız, öyleyse neden bunu senkronizasyon için de kullanmayasınız? Photoshop ayarlarının bulut senkronizasyonunu kaldırma kararı mantıklıdır. Docma’nın açıkladığı gibi her zaman güvenilmez olmuştur. Değişiklikler doğrudan uygulamadan buluta aktarılan Lightroom içeriğini etkilemez; yalnızca yerel “Creative Cloud Files” klasöründeki dosyalar etkilenir.
Gerçek bir festival olarak Photopia
Dijital görüntü işlemede pazar lideri Adobe’nin ürün politikası, muhtemelen 21 Eylül 2023’te başlayacak Hamburg’daki Photopia’da tartışma konusu olacak. Daha önce de bildirildiği gibi etkinlik sadece bir fuar değil, bir festival. Yine de Photopia, biraz eğlenceli olan herhangi bir kurumsal etkinlik için oldukça zorlayıcı olan raporun hakkını vermeli. Örneğin Canon ve Nikon’un sahne programları artık bu konuda rehberlik sağlıyor.
Ürünlerle ilgili çok fazla reklam var ancak fotoğrafçıların çalışmalarının sunumu alanın çoğunu kaplıyor. Ve moda etkinliği fotoğrafçılığı veya cosplay gibi derinlemesine bir görünüm elde etmenin başka türlü kolay olmayacağı alanlardan. Her iki üretici de her zaman canlı gösteriler sunarken, diğer şirketler Hansa şehri boyunca, hatta su üzerinde bile fotoğraf turları düzenliyor. Belki uzun bir okuma değil, daha uzun bir araştırma: Hafta sonu önerimiz Photopia atölye programıdır.
(Asla)
Haberin Sonu