Mesut Özil: “Hedefim huzurlu bir biçimde burada oynamak”

bencede

New member
Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile yollarını ayıran tecrübeli futbolcu Mesut Özil’i 1+1 yıllığına takımına kattı.
Mesut Özil, düzenlenen basın toplantısında kendisini Medipol Başakşehir’e bağlayan kontrata imza attı.
Sözlerine epeyce keyifli ve heyecanlı olduğunu belirterek başlayan Özil, “Burada olduğum için fazlaca memnunum. Aile ortamı var, yalnızca futbola odaklı. Benim amacım de yalnızca futbol oynamak, keyifli olmak, huzurlu yaşamak. Yanlışsız adreste olduğumu düşünüyorum. Uygun ki gelmişim. Elimden geleni yapacağım.” biçiminde konuştu.
Fenerbahçe’nin her vakit kalbinde yer alacağını belirten tecrübeli oyuncu, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:
“Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe her vakit kalbimde olacak. Futbolda kimi vakit bunlar olabiliyor. Başakşehir’e keyifli olmaya geldim, orada bu talihi bulamadım. Emre hocayı sıradandır tanıyorum. Bana kanılarını anlattı. Çok hoşuma gitti, o yüzden Başakşehir’i tercih ettim. En büyük hayalim Fenerbahçe’de oynamaktı. Artık gayem yalnızca huzurlu biçimde Başakşehir’de futbol oynamak. Keyif alacağımı düşünüyorum. Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe dışında bir kulübe gidebilirdim. O da Başakşehir’di.”

“10 numaralı formayı giyeceğim”
“Transfer süreci süratli gelişti. Fenerbahçe’yle de anlaştık. Fenerbahçe her vakit kalbimde olacak. Berkay (Özcan) kardeşimle de konuştuk, anlayış gösterdi. esasen evvelde de tanıyordum, abi-kardeş üzereydik ve bana 10 numarayı verdi.”
“Antrenmanlara başladım. Her şey uygun gidiyor. En kısa vakitte grupla bir arada çalışmalara başlamak istiyorum. Bu işi severek yaptığım için zorlanacağımı düşünmüyorum.”

“Ücret konusunda büyük fedakarlık yaptı”

Medipol Başakşehir Lideri Göksel Gümüşdağ ise şöyle konuştu:
“Mesut’un sahip olduğu mesleğe, Türk futbol tarihinde sahip olan bir oyuncu yok. Mesut’u, idmanda Başakşehir formasıyla gördüğüm vakit fazlaca keyifli oldum. 2018 yılında verdiğim röportajda kendisiyle yolumuzun kesişeceğini söylemiştim ve bir hayal gerçek oldu. Mesut’un mesleğini, yeteneğini konuşmaya gerek yok. Ben 2 yıllık mukavele önerdim fakat kendisi 1 yıl yapalım, seneye tekrar kıymetlendiririz dedi. Buna da hürmet duyduk. Mesut’la 1 yıllık mukavele imzaladık. Kendisi ne kadar kalmak isterse kalacak. Fiyat konusunda da büyük fedakarlık yaptı.”