Milano istasyonunda tecavüz, kentte 10 Mayıs’ta Bakan Piantedosi

ahmetbeyler

New member
Belediye başkanı Beppe Sala, “İl ve Polis Merkezi ile görüştüm, bakan Milano’ya dönecek, nesnel olarak bu, çok fazla bağlılık gerektiren uzun bir iş” diyerek, adamların ve kameraların varlığının daha da artırılmasını istedi. “Sorumlulukları hiçbir zaman başkalarına yüklemedim -” diye ekledi – Bakanlığın esas olduğu açık, emniyetin sağlanmasında polis kuvvetleri esastır, ancak bunu benim görevim olarak hissediyorum”.

İşkencecinin insafına üç saat

Pazar günü, 36 yaşındaki bir yurttaşa cinsel şiddet uyguladığı için tutuklanan Fas kökenli 27 yaşındaki kişinin cezaevinde kalıp kalmayacağı belli olacak. Kadın, Norveç’ten şehre geldikten sonra Perşembe gecesi Paris’e giden bir trene binecekti. Şiddet mağduru, istasyonun sabah 2.30’da kapalı olduğunu bulmuş ve adam nazik davranarak ona yaklaşmış ve kendisinin de Fransa’ya gitmesi gerektiğini söylemiş. Mağdurun, aldığı dayakların da sonuçları nedeniyle soruşturmayı yürüten Polfer ajanlarıyla zorlukla kurduğu bir tuzaktı.

İlk şiddet, istasyona vardıktan yarım saat sonra, Centrale’nin önündeki bahçelerde meydana geldi; sonra yolcu salonundan platformlara çıkan asansörlerden birine sürüklendi. 27 yaşındaki çocuğu onu asansörlerden birine sürüklemeyi başardı ve orada onu taciz etti, şiddetli bir şekilde dövdü, o kadar ki bayıldı. Saldırı, saldırganı kendisine çivileyen güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Sonunda kendini kurtarmayı, kaçmayı ve yardım istemeyi başarmıştı. Sabah 5.45 civarında, bir güvenlik görevlisi Polfer’in ajanlarını uyardı. Adam hala yakınlarda, bölgedeki evsizlerin arasındaydı.