Milano’da tadilatta olan bina çöktü: İçinde oturulmadı

ahmetbeyler

New member
15 Temmuz 2023 05:59

Milano’daki Palazzo di Giustizia’ya çok da uzak olmayan iki katlı bina oturulamaz ilan edilmişti. Enkaz altında insanların varlığı dışlandı

Bina, Milano’daki Adalet Sarayı’nın yakınında, prestijli bir bölgede yer almaktadır. Başlangıçta, araştırmacılar tarafından reddedilmiş gibi görünen bir hipotez olan bir gaz sızıntısından söz edildi. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra 118’den ambulanslar ve polis de olay yerine geldi.

Binada oturma olmamasına rağmen, çökmenin ardından ilk saatlerde polis ve köpek ekipleri enkaz altında yaralı veya kayıp olabilecek kişileri aramaya başladı.

Komşulardan gelen görüşler

“Önce su sızıntısı gibi bir şey duydum ve dışarı baktığımda iç avluda toz gördüm”. Binanın çöktüğü avluya bakan bir apartman dairesinde yaşayan Fabrizio’nun hikayesidir. Çalışmaların birkaç hafta önce başladığını söyledi. Sonra gece yarısından hemen önce, neredeyse patlayan binanın gürültü ve uğultusu. Vatandaş, “Korktum” diye vurguladı. “On dakika sonra bir şeyin düşme sesini duydum, tıpkı bardağı çöpe boşalttığınız zamanki gibi. Otuz saniye sonra, çok gürültülü bir çöküş sesi.”

İlgili