Okan Buruk resmen Galatasaray’da

bencede

New member
Galatasaray Kulübü, futbol A ekibi teknik yöneticiliğe getirilen Okan Buruk için imza merasimi düzenledi.
Nef Stadı’nda düzenlenen imza merasimine sarı-kırmızılı kulübün lideri Dursun Özbek ile teknik yönetici Okan Buruk katıldı.
Törende açıklamalarda bulunan Lider Özbek, “Galatasaray için yeni bir başlangıç ve uzun vadeli planlarımızın birinci adımı için bir ortaya geldik.” dedi.
Okan Buruk’un teknik yöneticilik mesleğinde elde ettiği başarılara değinen Özbek, “Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin memnunluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Okan kardeşimin bugün burada bizimle olmasının niçini yalnızca Galatasaraylı olması değil. Daha evvel yakaladığı muvaffakiyetler ile burada olmayı, bu kulübe hizmet etmeyi ziyadesiyle hak ediyor. Galatasaray’ın gelenekleri ortasında yetişen, Galatasaraylılığını her vakit gururla tabir eden Okan hocamızla imza atıyoruz. Galatasaray’ın ortasındaki pahaları daha kuvvetli bir biçimde koruyabilmemiz için imzanın fazlaca kıymetli olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
Dursun Özbek, Okan Buruk idaresinde Avrupa’da muvaffakiyet amaçlarına gönderme yaparak, şunları kaydetti:
“Okan hocamız üçüncü 17 Mayıs’ını yaşamak için burada. 17 Mayıs 1992’de Galatasaray formasını birinci defa giydi. 17 Mayıs 2000’de UEFA Kupası’nı gözyaşları ortasında kaldırdı. O heyecanı ve his seli gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Gerçek bir Galatasaraylının heyecanını yaşıyordu. Türkiye’de şampiyonluğa ulaşmış en genç teknik yöneticilerden biri şu anda kulübümüze hizmet etmek için burada. birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray, Okan hocamızla artık daha yakın. bir arada Galatasaray’ın mali açıdan kuvvetli, sürdürülebilir sportif muvaffakiyete sahip, her branşta rekabet eden bir kulüp olması için çalışmaya devam edeceğiz. Okan hocamıza ve grubuna bu aziz nazaranvinde sonsuz muvaffakiyetler diliyorum.”
Buruk: “Benim için hayli değerli ve pahalı bir bakılırsav”
Okan Buruk, Galatasaray Teknik Yöneticiliği’nin kendisi için hayli değerli ve bedelli bir nazaranv olduğunu söylemiş oldu.
Sözlerine, “Büyük Galatasaray taraftarına hürmetlerimi, sevgilerimi ve amaçlarımızın ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum.” diyerek giren Buruk, “Benim için hayli değerli ve bedelli bir misyon. Bu bakılırsave layık görüldüğüm için liderimize ve idare heyetimize teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.
Buruk, şampiyonluk hedeflediklerini aktararak, “Galatasaray olarak gayelerimiz hiç bir vakit değişmez, değişmeyecek. Bu yılki tek gayemiz şampiyonluk. Bunun için elimizden gelenin en çoksını ortaya koyacağız. Geçen dönemin taraftarımız üzerinde yaşattığı mutsuzluğu en kısa vakitte ortadan kaldırmak için çalışacağız. Birinci amacımız işimizi yanlışsız yapmak, taraftarımızı heyecanlandırmak.” biçiminde görüş belirtti.
Transfer beklentisini lisana getiren 48 yaşındaki teknik adam, “Taraftarımızın büyük bir transfer beklentisi var. Ben de hoca olarak transfer üzerine ağırlaşmış durumdayım. Liderimiz ve idaremiz uygun bir takım oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Galatasaray taraftarının hak ettiği memnunluğu, hoş günleri, kazanan, alanda her şeyini veren, dominant, rakiplerine karşı üstünlük kuran bir kadro ortaya koymaya çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.
Süper Lig’de 13. bitirilen geçen dönemin artık geride kaldığını belirten Buruk, kelamlarını şöyleki sürdürdü:
“Hem kendime ve grubuma, oluşturacağımız takıma ve mevcut olan oyuncularımıza güveniyorum. Ruhsal olarak bütün oyuncularımızı tekrar ayağa kaldıracağız ve şampiyonluk yolunda elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Tek gayemiz şampiyon olmak.”
Bugün oğlu Ali Yiğit Buruk’un doğum günü olduğunu söyleyen Buruk, “Bugün benim için epey değerli bir tarih. Galatasaray’a hoca olarak imza atıyorum. Bunun yanında oğlumun da doğum günü. Hem baba olma hissini yaşadığım birebir vakitte Galatasaray’a imza attığım bir gün. Oğlumun doğum gününü kutluyorum. Onun için hayli hoş bir gelecek diliyorum. Galatasaray hocası olmamdan en büyük memnunluğu o duydu. İnşallah ona yakışır, onun hak ettiği muvaffakiyetleri, onun güldüğü günleri yaşayacağız.” diye konuştu.
Uzun yıllar futbolcu olarak bulunduğu Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gittiğini anlatan Okan Buruk, “Florya’daki atmosferi bir daha yaşamak hoştu. Çok memnun günler geçirdim. 7 şampiyonluk, UEFA Kupası ve UEFA Üstün Kupa’yı kazandım. 5 tane Türkiye Kupası kaldırdım. Futbolcu olarak epey hoş günler yaşadım. Yalnızca o anılar aklımda kalmış. İnşallah bu dönem da tekrar şampiyonluk yaşadığımız anılar ve mutluluklar bizi bekliyor.” tabirlerini kullandı.
Dursun Özbek ve Okan Buruk, konuşmaların akabinde mukaveleyi imzaladı.