“Okan hocam beni en uygun anlayacak kişi”

bencede

New member
Geçen dönemi Adana Demirspor’da kiralık olarak geçiren ve performansıyla A Ulusal Kadro’ya seçilen Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, sarı-kırmızılı grubun yeni teknik yöneticisi Okan Buruk’un kendisi için bir talih olduğunu söylemiş oldu.
Adana temsilcisinde düzgün bir dönem geçiren ve sarı-kırmızılı gruba dönen genç futbolcu, GS TV’de Serbay Şenkal’ın sunduğu programda açıklamalarda bulundu.
Teknik yöneticiliğe getirilen Okan Buruk’un da kendisi üzere Galatasaray’ın altyapısından yetiştiğini hatırlatan Yunus, “Okan hocam beni en âlâ anlayacak kişi. Benim için büyük bir talih. Zira birebir yollardan geçtik. birlikte inşallah şampiyonluk yaşarız. Başakşehir’deki arkadaşlarım daima, ‘Çok özel hoca.’ diyordu.” tabirlerini kullandı.
Galatasaray’a 2007’de geldiğini aktaran 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Galatasaray’da kaptanlık hayalim var. Uzun yıllar oynadıktan daha sonra bunun olacağına eminim.” diye konuştu.
Yunus Akgün, Adana temsilcisinde yeterli bir dönem geçirdiğine değinerek, “Benim için düş üzere bir dönem oldu. Birinci dönemimde bu biçimde şeyler yaşadım, epey gururluyum. Çocukluk hayalim A Ulusal Grup’ya gittim lakin değerli olan kalıcı olmak.” açıklamasını yaptı.
“Hemen gitmeyi kendime yakıştıramam”
Sarı-kırmızılı futbolcu, altyapısından yetiştiği kulübüne katkı sağlamadan yurt dışına transfer olmayı kendisine yakıştıramayacağını lisana getirdi.
Yunus, muvaffakiyet için aile ortamı oluşturmaları ve oyuncuların kadrosu sahiplenmesi gerektiğini belirterek, “Genç oyuncular Türkiye’de baht bulamadığı için yurt dışına çıkmak istiyor. Lakin evvel yetiştiğin yere katkı sağlamak kıymetli. Çabucak gitmeyi kendime yakıştıramam. Evvel Galatasaray’da oynayıp daha sonra Avrupa’ya gidebilirim.” değerlendirmesinde bulundu.
Adana Demirspor’a kiralık gitmesiyle ilgili Yunus Akgün, “Galatasaray’dayken önümdeki oyuncular epeyce uygunlardı. Ekip şampiyonluğa oynadığı için gereken bahtı bulamıyordum. Oynamam gerektiği için hocamla konuştum ve kiralık olarak gitme sonucu aldım.” halinde görüş belirtti.
Maç ile idmanın farkından bahseden genç futbolcu, “Maç yapmak fazlaca farklı. İdman yaparak olmuyor, kondisyon elde edemiyorsun. Gençlerin kesinlikle oynayacakları yerlere gitmesi gerekiyor, ben buna fevkalade bir örneğim. Oynadım ve bir yılda ulusal ekibe yükseldim.” tabirlerini kullandı.
“Kerem solda, ben sağda…”
Yunus Akgün, geçen dönem Galatasaray’da tesirli bir performans sergileyen Kerem Aktürkoğlu ile uyumlarının taraftarı heyecanlandırdığını söylemiş oldu.
Okan Buruk’un talih vermesi durumunda kanatlarda Kerem ile oynayabileceğini vurgulayan Yunus, “Kerem solda, ben sağda taraftarımızı hayli heyecanlandıracağımızı düşünüyorum. Çok ileti alıyoruz, beklenti çok yüksek ve bunun şuurundayız. Sağlı sollu oynamak için maçların da çabucak başlamasını bekliyoruz.” diye konuştu.
A Ulusal Grup’ta Kerem ile gösterdikleri performansı örnek veren sarı-kırmızılı futbolcu, “Milli ekipteki gol hoş bir emsal oldu. Birbirimize hayli gol attırabiliriz. Özelliklerimiz insanlara heyecan veriyor. Kerem solu bırakmak istemiyor ben de sağı bırakmak istemiyorum.” tabirlerini kullandı.
Dripling özelliğini sevdiğini anlatan Yunus, “En âlâ sağ açıkta rahatım lakin 10 numarada, sol açıkta da oynarım.” dedi.
Yunus Akgün, Adana Demirspor formasıyla Galatasaray’a gol attığı anları ise “15 yıl Galatasaray’da top oynadım. Maçtan bir gün evvel epeyce heyecanlıydım. Gol attıktan daha sonra sevinmek bana yakışmazdı. Gol atınca hatta gözyaşı döktüm. Çok tuhaf bir histi.” diyerek anlattı.
Galatasaray maçında yeterli oynamamasının spekülasyonlara niye olabileceğinin altını çizen Yunus, “Maçtan daha sonra epey berbat oldum. Kazanınca değişik hissettim fakat kendimi göstermem lazımdı. Ben geliyorum zira.” diye konuştu.
Fiziksel olarak Antoine Griezmann’a benzetildiğini söyleyen Yunus Akgün, kendisine Lionel Messi’yi örnek aldığını belirterek, “Messi’nin ayağına top gelince herkes heyecanlanıyor. Benim de hedefim o.” sözlerini kullandı.
Adana Demirspor’dan grup arkadaşı İtalyan Mario Balotelli ile ilgili fikirlerini aktaran Yunus, “Balotelli hiç düşünüldüğü üzere bir karakter değil. İnsanlarda öteki bir algı var ancak alakası yok. bu biçimde bir adam olamaz. Adana’da hiç bir kahrı olmadı. O, birlikte oynadığım en düzgün futbolcu. İdmana bir gün geç kalmadı, gençlere ilgisi epeyce düzgün. Daima gelip bizlerle konuşur. Onunla oynadığım için şanslıyım.” diyerek kelamlarını tamamladı.