Okul, ücretli bakanlıktan dini toplantılar için profesörlüğe

ahmetbeyler

New member
20 Nisan 2023 21:34

Daha önce sadece din öğretmenlerine tanınan muafiyet şimdi herkese açık. “Tazeleme ve eğitim izin belgesi” sayılacak

Covid nedeniyle üç yıllık yokluğun ardından, Kutsal Ruh’un Yenilenmesi derneği Rimini’deki büyük kermes düzenlemeye geri döndü (22 – 25 Nisan arası randevu). Bu toplantının teması, Yuhanna İncili ve Elçilerin İşleri ayetlerine atıfta bulunan bir başlık olan “İsa’yı görmek istiyoruz: iyilik ve şifa vererek geçen O’dur”.

İtalyan piskoposlarının iradesiyle kurulan ve şu anda on binlerce üyeyi bir araya getiren dernek tarafından çeşitli konferanslar düzenlendi. CEI başkanı Matteo Zuppi, “yanan bir kurtuluş ve şifa çalısını” yönetecek olan Kardinal Salvatore Martinez ile birlikte katılacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın dini “toplantılar” için verdiği ücretli izinler yeni değil. Mart ayında bakanlık, Roma’daki Papalık Kutsal Müzik Enstitüsü’nün “Şarkı söyleme ayini. Müzikal ayinle ilgili pastoral bakımın yeniden başlatılması için” seminerine katılanlara 17. ve 18. günler için muafiyet tanıdı. Öte yandan, öğretmenlerin sözleşmesi, eğitim etkinliklerine katılmak için her yıl beş ücretli tazeleme izni sağlar.

2021’de Miur, aynı dernek tarafından düzenlenen, ancak yalnızca Katolik dininin öğretmenlerini (“rahipler, diyakozlar ve din adamları”) hedefleyen bir inziva için izin vermişti. “Gerçekte, dini kurumlar tarafından düzenlenen gösteriler ve konferanslar için de izin isteme imkanı verilmesi adettendir. O zaman, katıldıklarına inanan her öğretmenin başvurması gerekir. Muhtemelen Yenileme aktivistlerinin çoğu öğretmendir. Örneğin, Azione Cattolica’yı güncellemek için kurslar için muafiyet”, geçmişte muafiyet sektörüyle ilgilenen Miur’un direktörü Corriere della Sera Giuseppe Bonelli’ye açıkladı.