Patronun şoförü Messina Denaro'ya 9 yıl hapis cezası

ahmetbeyler

New member

Cosa Nostra'nın patronunun sürücüsü Matteo Messina Denaro 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı - fotoğraf 2

Tgcom24
Patron Matteo Messina Denaro'nun sürücüsü Giovanni Lupino kimdir?

Şüpheli bir petrol tüccarı olan Giovanni Luppino, 16 Ocak 2023'te Messina Denaro ile birlikte, bir süredir kanser hastası olan mafya babasının ilk kez karaciğer metastazları nedeniyle ameliyat olduğu sağlık tesisi La Maddalena kliniğinin önünde tutuklandı. daha sonra kemoterapi görüyordu. Arabasında, telefon dinlemeyi önlemek için alınan bir önlem olarak, bağlantıları kesin olarak kesilmiş iki cep telefonu bulundu.

Luppino'nun savunması

Luppino polise, yolcusuyla aylar önce tanıştığını ancak gerçek kimliğinden haberi olmadığını söyledi. “Bu sabah beni Palermo'ya götürmek için geldi” diye kendini haklı çıkardı. Ancak savcı, şüphelinin tezine hiçbir zaman inanmadı. Aylar geçtikçe ve yeni soruşturmalar yürütüldükçe, girişimcinin durumu kötüleşti çünkü yargıçlar kliniğe ara sıra tanıdıklardan daha fazla olmak üzere 50 kadar ziyaret yapıldığını keşfettiler. Sanığın mafya babası adına diğer girişimcilerden para istediği de öğrenildi. Mahkeme salonunda iki tanığın da doğruladığı bu durum, Luppino aleyhinde bulunan diğer unsurlarla birlikte savcıların suçlamayı mafya derneklerine değiştirmesine yol açtı.

Zamanla sürücünün patron versiyonu değişti. Girişimci, ön duruşma hakimine, 2020 yılında kendisinden Palermo'ya kadar kendisine eşlik etmesini isteyen köylü arkadaşı Andrea Bonafede'nin (mafya patronuna kimliğini veren araştırmacı) kendisini Messina Denaro ile tanıştırdığını söyledi. kuzenlerinden biri olarak ayrıldı. tedavi için. Mafya babası ona Francesco Salsi adıyla tanıtılacak ve Luppino ancak bir süre sonra onun gerçek kimliğini öğrenebilecekti. O zamandan beri “insani nedenlerden dolayı” patronun ciddi şekilde hasta olduğunu bilerek tedaviye ona eşlik etmeye devam etti.

Luppino'nun çocukları da patrona yardım etme işine dahil oldu

İddia makamına göre, Luppino'nun patronun saklanmasındaki temel rolü, kaçağa yardım etme işine çocuklarını da dahil etme seçimiyle de ortaya çıktı. Aslında, vaftiz babasının arabasına göz kulak olan, bir saklanma yerinden diğerine hareketlerini organize eden ve son ameliyatında yapmak zorunda kaldığı zorlu yolculuklarda ona yardım ve destek verenler onlardı.