ahmetbeyler
New member
PizzAut Tamamı otistik çocuklar tarafından işletilen ilk pizzacıyı 2021'de açtı Cassina de'PecchiMilano ilinde ve 2023'te başka bir lokasyonun açılışını yaptı Monza. Kuruluşundan bu yana amacı, otizmli kişilerin istihdam edilebilirliği konusunda kurumlarda ve sivil toplumda farkındalık yaratmaktır. İLE “Öğleden Sonra Beş” İki erkek çocuk, PizzAut sayesinde düzenli olarak ücretli iş bulduklarından beri hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor. “Çok fazla hayalim var. Japon robot modellerine, özellikle de Transformers'a tutkum var ve onların tüm modellerini biriktiriyorum. Burada maaş alıp bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek harika” diye açıklıyor. Edward. Bunun yerine Lorenzo, “Ben bir garsonum ve 1 Mayıs 2023'ten itibaren işe alınacağım” diyor. Onun da belirttiği gibi, kesinlikle ikincisi Nico AcamporaPizzAut sayesinde hayatının tersine döndüğünü gördü: “Bana gelmeden önce 4 yılını engelli çocuklara yönelik bir gündüz bakımevinde geçirdi. Bir noktada kafasına çatal soktu, buna kendine zarar vermek deniyor. Kendine geldiğinde o durdurdu ve şimdi nöropsikiyatrist de onu psikotrop ilaçları bıraktı. Yaptığı işin karşılığını alıyor ve olağanüstü bir çalışan.”