RDIF: Kovid-19 salgını 2022’de bitebilir

ahmetbeyler

New member
Koronavirüsün yeni mutasyonlarının ortaya çıkmasını önlemek için faal aşılamanın tüm dünyada yayılması gerektiğini belirten Dmitriyev, “Omicron varyantının gösterdiği üzere, her an olayların gidişatını fazlaca süratli bir biçimde değiştirebilecek yeni mutasyonlar ortaya çıkabilir. Bu niçinle şu anda kesin bir kestirimde bulunmak sıkıntı. Şu anda Omicron varyantında gözlemlediğimiz üzere, RNA aşıları ile aşılanan ülkelerde bu biçimde bir hastalık artışının olabileceğini hiç kimse varsayım edemezdi” diye konuştu.


Sputnik V aşısının koronavirüsün yeni varyantına karşı aktifliğinin öbür aşılara göre fazlaca daha az düşüş gösterdiğini ve Sputnik Light ile yapılan ek aşının Omicron’a karşı müdafaayı kıymetli ölçüde artırdığını anımsatan Dmitriyev, “Uzmanlar, Omicron varyantının uzun vadeli sonuçlarını araştırmaya devam ediyor, lakin bu varyantın dünya genelinde hastalıkta bir artışa yol açacağı fazlaca açık. Burada, şüphesiz, hastalıktaki artışın Rusya’da da olabileceğini belirtmek gerekiyor” ” tabirlerini kullandı.


Öteki yandan, Sputnik V’nin yurt dışına yayılması ve aşının gösterdiği aktifliğin öteki ülkelerle, bilhassa de büyük ölçülerde aşının tedarik edildiği Latin Amerika ülkeleriyle münasebetleri geliştirmeye yardımcı olduğuna vurgu yapan Dmitriyev, “Şu anda hükümetle birlikte, Sputnik Light’ı Afrika ülkelerine tedarik etmek için bir yardım programı üzerinde çalışmaya başlıyoruz. Sahiden de dünyanın en güzel aşısına sahip olan Rusya’ya olan ilginin arttığını görüyoruz .Rusya, en kritik anda, pandeminin en güç devrinde bu gayrete büyük katkı yaptı ve büyük bir rol oynamaya devam ediyor” dedi.


Rusya’daki Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V aşısı, şu ana kadar toplam nüfusu 4 milyar şahsa tekabül eden 71 ülkede tescil edildi, 10’dan fazla ülkede üretimine başlandı.
 
Üst