Riace, Mimmo Lucano: "Hakkımda siyasi dava"

ahmetbeyler

New member
“Eminim ki er ya da geç iyi niyetim fark edilecektir” – Sabah altıdan kısa bir süre sonra Lucano, Riace’den ayrıldı. “La Haber” gazetesine şöyle açıkladı: “Beni ülkemden, tüm hayatımı son yirmi yıldır geçirdiğim yerden uzaklaştırıyorlar. Ama şimdi ilerliyoruz. Pişman olacak hiçbir şeyim yok. Yapmıyorum.” Nasıl olduğunu bilmiyorum, fikirlerimi netleştirmem gerekiyor ama er ya da geç iyi niyetimin tanınacağından eminim.”

Lucano: “Henüz nereye gideceğime karar vermedim” – Riace’deki evini terk etmek zorunda kalan belediye başkanı, nerede yaşayacağına henüz karar vermediğini ancak “bu kritik anda bana yakın olan ve bana yardımcı olan arkadaşlarım var” dedi. Lucano, “güvencesiz bir durum yaşadığının altını çizdi. Arabada kişisel eşyalarım ve bazı kitaplarım var. Başka şeylere ihtiyacım olursa kızıma getirtirim”.

De Magistris, Lucano’yu Napoli’ye davet ediyor – “Sevgili Mimmo, senin ve bizim sevgili Calabria’mızı bırakmayacağını biliyorum ama istersen seni Napoli’de sevgiyle ağırlarız”. Napoli belediye başkanı Luigi De Magistris bunu Twitter’da yazdı ve şunu ekledi: “Sizin Riace’nizde yaşama yasağı ev hapsinden daha kötü. Ancak devrimi asla durduramayacaklar. Riace, Lucano Belediye Başkanı ile yaşayacak!”

Mimmo Lucano’nun tutuklanması – Lucano, 2 Ekim’de yasadışı göçe yardım ve yataklık etme ve atık toplama hizmetinin doğrudan görevlendirilmesi suçlamasıyla tutuklandı. Bir karşılama sembolü olarak kabul edilen belediye başkanı, Locri savcısı Luigi d’Alessio’nun talebi üzerine soruşturma yargıcı Domenico Di Croce tarafından verilen ihtiyati gözaltı emriyle o gün şafak vakti ev hapsinde kalmıştı. ortağı Tesfahun Lemlem’e ikamet yasağı getirildi. İkili, “Riacesi ile yabancıların İtalya’da kalmasını yasa dışı bir şekilde teşvik etmek amacıyla yabancılar arasında bir kolaylık düğünü” organize edecekti.

Lucano’nun ortağının Riace’ye imza atma yükümlülüğü – Partneri de Lucano ile hem benzer hem de zıt bir kaderi paylaşıyor. Aslında ihtiyati tedbir onun için de revize edildi ancak belediye başkanı Riace’de kalamayacakken, kadın için artık Reggio belediyesinde kalma yasağı değil, imza atma zorunluluğu olacak.

Güncelleme – Riace, Lucano’nun cezası temyiz üzerine bir yıl altı aya düştü