Roma, 13 lise dört engelli çocuğun kaydını reddetti

ahmetbeyler

New member
Roma’nın öyküsünü bir anne anlatıyor: “Benzer bir durumla karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. Bir maceraydı. 12/13 liseleri ile görüştük ama sonunda oğlumu denk bir okula yazdırmak zorunda kaldım. Bakanlık bu konuda gerekeni yapıyor.” O (bilişsel engelli 15 yaşında bir erkek çocuğun annesi) ve diğer üç anne, çocukları ile birlikte kuzey Roma’nın bir semtindeki aynı ortaokulda, farklı adreslerdeki liselerden çocukların kaydını reddettiler.

Kadın, başlangıçtaEmilio Sereni Enstitüsü çünkü ziraat lisesi olarak daha uygun olabilirdi. Ne yazık ki, zaten Sereni’den gelen soru, en hafif tabirle karmaşık hale geldi ve Şubat ayında kayıtlara hayır geldi. Oradan püf noktası ortaya çıktı: engelli öğrencinin sıralamalarda en yüksek puanı almasını sağlayan 104 “yasa karşısında – başka bir çocuğun annesi açıklıyor – her bir Konsey kurumuna delege ve yetki veren bir bakanlık genelgesi yayınlandı. önceliğe sahip olma kriterlerine karar vermek”. Anne, “Sereni, engelli üç çocuğu okulun ‘kullanıcı alanına’ ait olmadıkları için reddetti. Ve müdür, Usr’dan bile herhangi bir itiraza kulak asmadı”, diye suçluyor.

Buradan birçok okul dört kadın tarafından tarandı, çok fazla. Gecikmeli olarak, dört gencin halen kayıtlı olduğu enstitünün müdürü de Usr’u teşvik eden olayla ilgilendi. Temasa geçilen liseler arasında farklı adreslerde ve Roma’nın farklı bölgelerinden enstitüler bulunmaktadır. Domizia Lucilla, Vespucci, Enrico Fermi enstitüsü, Pascal, Calamandrei ve farnesina bilim lisesi. Bununla birlikte, bazı cevaplar sembolikti, örneğin Fermi’nin verdiği cevap: “Onları neden bu okullara kaydettirmek zorundasın…? Büyük şeyler yapamıyorlarsa, bir okul diğeri kadar iyidir”, destek öğretmeni söylendiği iddia edildi. Bunun üzerine “bir daha böyle şeyler olmasın” diye doğrudan bakanlığa başvuru başlatıldı.

Roma’da yaşananlar da gündeme geldi şikayet Demokrat Parti temsilcisi tarafından marco furfaroana şirket dem sosyal işler komisyonu ve Demokrat Parti sekreterliği üyesi: Furfaro olayı anlatırken “Dört ciddi engelli çocuk fiilen devlet okulundan dışlandı” diyor. Bu nedenle “Valditara’ya bir soru” soran milletvekili, “Çok ciddi bir durum” diye yineledi.

Aynısı Milli Eğitim Bakanı acil denetim talimatı verdi ilgili kurumlarda, dört öğrencinin dışlanmasına yol açan nedenlere ışık tutmak. Valditara, “Doğrulanırsa – diyor – ebeveynlerin hikayesi endişe verici bir tablo çizecek. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak için hızla müdahale edeceğiz ve en üst düzeyde dikkati hak eden böylesine önemli ve hassas bir sorunla ilgili gerekli tüm kontrolleri yapacağız”.