Roma, Montessori Lisesi'ndeki sınıfta Roma selamları: Müdür soruşturma başlattı

ahmetbeyler

New member
Müdürün sözleri Önümüzdeki günlerde toplanacak sınıf konseyi, iki gencin kaderini belirleyecek. “İki çocuk bana faşist örgütlerin bir parçası olmadıklarına ve bu hareketin önemini ve olası sonuçlarını tam olarak düşünmediklerine dair güvence verdi. Diğer okullarda da yaşanan bu tür olaylar tarih çalışmasının ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. ve yurttaşlık eğitimi. Eğitim Bakanı Valditara tarafından yürütülen çalışma, yurttaşlık eğitimi yönergelerinin ve Ulusal Tarih Yönergelerinin giderek daha bilinçli vatandaşlar yetiştirmek için yeniden yazılması konusunda bize yardımcı oluyor”, diye açıklıyor müdür. Kısacası yönetici için iki genç”faşizm hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. İnsanların hayatlarından değil, sadece kitap sayfalarında geçen hikayenin, iz bırakmakta zorlandığı aşikar. İşte bu yüzden hedef almalıyız çocuklarımıza tarih ve vatandaşlık eğitimi öğretmek. Biz Montessori'yiz ve yaşamın her gerçeğini büyüme için eğitimsel bir fırsata dönüştürmek bizim görevimizdir.”

Öğrencilerin şikayeti Bu bölümü duyuran Öğrenci Ağı, olayı kınadı bu münferit bir durum değil: Aslında neo-faşist gençlik örgütü Generazione Popolare'ye atfedilebilen aynı liste, içlerinde neo-faşist bir matrisi gizleyen görünüşte anonim ve apolitik olan Enstitü temsili için aday listeleriyle birlikte şehirdeki diğer enstitülerde de mevcut olacaktı. . Ağ, “Ülkemizdeki okullarda, tam da anti-faşist garnizon olması gereken yerlerde bu tür olayların yaşanması kabul edilemez” diyor. Lazio bölge okul ofisi genel müdürü Anna Paola Sabatini şunları ifade ediyor: “en güçlü kınama. Nefret ve hoşgörüsüzlük ideolojilerini çağrıştıran simgelerin yeniden üretilmesi eylemi, özellikle eğitim ortamında gerçekleştiğinde kabul edilemez. Bu olayın muhtemelen okul saatlerinde meydana gelmiş olması özellikle endişe vericidir. Bu davranış, sadece öğrencilerimize aktarmayı taahhüt ettiğimiz eğitim ilkelerine aykırı olmakla kalmıyor, aynı zamanda Anayasamızın değerlerine bağlı okul toplumunun imajını da zedeliyor”, diye bitiriyor Sabatini.