Rügen’e fotoğraflı seyahat rehberi: sahil ve milli park arasındaki motifler
1. Sassnitz yakınlarında kıyı yürüyüşü
2. Nonnewitz yakınlarındaki orman ve sahil
3. Dranske yakınlarındaki çalılar
4. Viktoriasicht ve Königsstühl
5. Ormandaki Süntelbuchen
6. Bobbiner Tempelberg ve gemi vinci gezintileri
2012’den beri Rügen adasına düzenli bir ziyaretçiyim. Her şeyden önce oradaki sonbaharı çok çekici buluyorum. Özellikle Jasmund ve Wittow yarımadalarını kapsamlı bir şekilde inceledim. Bu iki alan tek başına birçok fotoğrafçının yaşaması için yeterli zemin sunuyor. Bir kıyı manzarasının bu kadar kısa sürede ne kadar dramatik bir şekilde değişebileceğine her zaman şaşırmışımdır.
Daha önce geçilmez olan kıyı bölümleri artık kolayca geçilebilir, ancak iyi bilinen görüş noktalarından biri veya diğeri artık kapalıdır. Sadece bu değişiklikleri kabul etmeniz gerekiyor. Şahsen, sahilin iyi bilinen görüntüsünü korumak için doğanın burada ne olursa olsun evcilleştirilmemesinin harika olduğunu düşünüyorum. Çoğu zaman bu koruma önlemleri, korumayı umdukları doğanın cazibesini yok eder. Rügen’de, ilgili doğa fotoğrafçılarına her yıl yeni fırsatlar ve motifler sunulmaktadır.
fotoğraf ekipmanı
Rügen inanılmaz derecede çeşitliliğe sahip bir fotoğraf bölgesidir. Bu yüzden her zaman mümkün olduğu kadar çok duruma hazırlıklı olmak için ekipmanımı seçmeye çalışıyorum. Genel olarak, geniş açılı bir yakınlaştırma, hafif bir telefoto lens ve normal odak uzaklığı veya standart bir yakınlaştırma önerebilirim. Ayrıca bir tripod, bir polarizasyon filtresi ve bir dizi gri filtre (ND8x, ND64x, ND1000x). Bu çok yönlü teçhizatla çoğu duruma hazırlıklı olmalısınız. Şahsen, manzara fotoğrafçılığı için sırt çantamı şu şekilde hazırlarım:
Giderek daha fazla bilgi.
BT ve teknoloji için dijital abonelik.
- Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
- Tüm dergiler için tek abonelik: Doğrudan tarayıcınızda c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t photography okuyun
- Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlayan fiyatlarla. Dergi aboneleri daha da az okuyor!
Aya ÜCRETSİZ başlayın
Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!
Zaten bir Haberler+ abonesi misiniz?
Kaydolun ve okuyun
Şimdi kaydolun ve makaleyi hemen okuyun
Haberin Sonu