Şehir Manzarası Video Atölyesi: Dubai silüetinin gece fotoğraflanması

Adanali

New member
Bu atölyede size uzun süreli pozlama yardımıyla bir silüeti nasıl ustaca sahneleyeceğinizi göstereceğiz.

okuma zamanı:

5 dakika

cebinde bilgisayarınıza kaydedin

(Resim: FotoTV.)

1. Şehir Manzarası Video Atölyesi: Dubai silüetinin gece fotoğraflanması

2. kamera ayarları

Bu videoda Stefan Schäfer sizi Dubai’ye götürüyor. Kent manzaralarını fotoğraflıyor ve bu yazıda metropol silüetine odaklanıyor. Birçok fotoğrafçı altın veya mavi saatlerde yumuşak, okşayan ışık kullanır. Bu durumda Schäfer bir gece fotoğrafı çekmeyi tercih etti. Geceleri karanlıkta nasıl bu tür fotoğraflar çekebileceğinizi gösterin.

Bir gece silüeti

Bu filmde size geceleri en iyi nasıl fotoğraf çekileceğini göstermek istiyorum. Mavi saat çoktan gitti ve ben tamamen karanlıktayım. Saat 23:00 ve ben Palmiye Adası’nda Dubai silüetinin fotoğraflarını çekiyorum. Burada bir gökdelen diğerini takip ediyor. Gerçekten etkileyici, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim.

Bu ufuk çizgisini zifiri karanlıkta fotoğraflamak istiyorum. Bu açıkça bir meydan okumadır. Sorun şu ki, sahnenin bir tarafında derin gölgeler, diğer tarafında ise güçlü ışıklar veya parlak noktalar var. Bunlar, çok güçlü kontrast nedeniyle görüntüde çok hızlı bir şekilde yanar. Kamera, insan gözü kadar yüksek bir dinamik aralığa sahip değildir ve bu nedenle tüm detayları doğru bir şekilde görüntülemek çok zordur.

Giderek daha fazla bilgi.

BT ve teknoloji için dijital abonelik.

• Tüm özel testler, kılavuzlar ve arka plan bilgileri
  • Tüm dergiler için tek abonelik: Doğrudan tarayıcınızda c’t, iX, MIT Technology Review, Mac & i, Make, c’t photography okuyun
  • Risk yok: ilk ay ücretsiz, ardından aylık 9,95 €’dan başlayan fiyatlarla. Dergi aboneleri daha da az okuyor!

Aya ÜCRETSİZ başlayın

Şimdi ÜCRETSİZ deneyin ve okumaya devam edin!

Zaten bir Haberler+ abonesi misiniz?

Kaydolun ve okuyun

Şimdi kaydolun ve makaleyi hemen okuyun

Haberin Sonu

1. Şehir Manzarası Video Atölyesi: Dubai silüetinin gece fotoğraflanması

2. kamera ayarları

fotoğraf değil

Haber Bülteni

Fotoğraf raporları, kampanyalar ve etkinlikler: c’t Photography haber bültenine abone olun.

E-posta adresi

Transit prosedürü ve iptal seçenekleri hakkında ayrıntılı bilgi, veri koruma beyanımızda bulunabilir.

Duyuru