Siyah beyaz dünya: 39. haftanın fotoğrafları

Adanali

New member

1. Siyah beyaz dünya: 39. haftanın fotoğrafları

C't fotoğraf galerisindeki fotoğrafçılar geçtiğimiz hafta siyah beyaz fotoğraflarıyla bizleri etkiledi. Hayvan fotoğrafçılığından manzara fotoğrafçılığına, mimari fotoğrafçılığa kadar çok çeşitli fotoğraf türlerini kapsıyor. Resimler, rafine kompozisyonları, ilginç yapıları ve hatta motifin kendisi ile etkileyicidir.

Duyuru

Alçaktan uçan uçak

Alçaktan uçan uçak

(Resim: analoochjehtooch)

Galeri fotoğrafçısı analoochjehtooch bu yüksek kontrastlı fotoğrafı Namibya ve Botsvana'da yapılan bir safari sırasında çekti ve şöyle açıklıyor: “Fotoğraf, bir makas (görüntünün alt ortası) ve beyaz bıyıklı iki sumru suyun üzerinde alçaktan uçarken çekildi. Güneş Bu görüntü için ideal olduğundan yüksek kontrastlı bir dönüşüm yapmaya karar verdim. Chobe Nehri'nin su yüzeyi, merkezdeki kuşun altında hâlâ bir benek olarak görülebiliyor.

uyumsuzluk

uyumsuzluk

(Resim: calvin&hobbes)

Galeri fotoğrafçısı Calvin&hobbes'un Hannover yakınlarındaki Steinhuder Meer'de yakalamayı başardığı klasik bir motif. Siyah beyaz analog kaydı şöyle aktarıyor: “Bir amaç arayışı içinde ve kıyıda olup bitenlerden biraz uzaklaşma arzusuyla gruptan ayrıldım ve bu köprüye geldim, burada kendimi ilk kez buldum. tonoz “Ahşap korkulukların yapısı ilgimi çekti. Tek yelkeni görünce fotoğrafını çektim. Koşullar uygun olmaktan uzak olsa bile bu, benim kendimden uzaklaşma isteğime tam olarak uyuyor.”

zikzaklı

zikzaklı

(Resim: ispin)

Özellikle mimari fotoğrafçılıkta renk artık görsel bir bilgi olmadığı ve başlangıçta rahatsız etmediği için bina yapıları siyah beyaz farklı görünebilmektedir. Özellikle bu durumda izleyicinin balkonlu bu evin cephesinin hatlarını daha iyi görmesine ve tekdüze tasarımını daha iyi anlamasına yardımcı olur.

şekil ve ışık

şekil ve ışık

(Fotoğraf: Karsten Gieselmann)

Galeri fotoğrafçımız Karsten Gieselmann'ın merdiven fotoğrafları bizi her zaman şaşırtıyor ve bu fotoğraf özellikle siyah beyaz çok güzel görünüyor. Gieselmann görsel hakkında şunları söylüyor: “Merdiven fotoğraflarındaki pencereler genellikle rahatsız edici bir etkiye sahiptir, bu yüzden onlardan kaçınmaya çalışıyorum. Ancak cam blok cephenin dahil edilmesi, şekillerde ilginç bir kontrast oluşturdu. Bunu vurgulamak için çalışmayı seçtim. Tek renkli bir vinyet, parlaklık kontrastını güçlendirir ve gözün görüntünün merkezine, yani ölçek gözüne yönlendirilmesine yardımcı olur.”

Sosis tutucusu

Sosis tutucusu

(Resim: ağaç kurbağası)

Gökyüzü, çatılar, palmiye ağaçları ve çadır çatıları bir araya gelerek daha minimalist bir görüntü oluşturuyor. Siyah palmiye ağacı ve beyaz çadır çatısı, tek renkli görüntü tasarımı sayesinde ilginç bir kontrast çifti oluşturuyor ve bulutlar ve duman izi, gökyüzündeki beyaz tebeşir çizimleri gibi görünüyor.

Hapishane böceği

Hapishane böceği

(Resim: Panik Yapma-42)

Karlsruhe Sanat ve Medya Merkezi'nin önünde duran bu VW Beetle, galeri fotoğrafçısı Dont-Panic-42 tarafından siyah beyaz olarak çekildi. Fotoğrafçı, fotoğrafında şunları söyledi: “Beetle ile biz 'yaşlı' çoğu insan mobil hale geldik. İster ilk arabamız olsun ister ebeveynlerimizin arabası olsun, arkadaşlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret etmek için Beetle ile seyahat ettik. 'Kilitlendik' ve Parmaklıklar ardında Bu sanat eseriyle ilgili ilk düşüncem şuydu: Böcek köy yolunda özgürce vızıldamak yerine hapishanede, dolayısıyla hapishane böceği.”

Dünya Fotoğrafçılık Günü

Dünya Fotoğrafçılık Günü

(Resim: Klicker3D)

19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü kutlamalarında galeri fotoğrafçısı Klicker3D, Nikon Coolpix 3100'ün parçalarına ayrılmış bu görüntüsünü gösterdi. 2003 yılında piyasaya sürülen bir kameranın içindeki bu (teknik) natürmort, siyah beyaz renkte özellikle zarif, zamansız görünüyor ve belirli bir hatıra mori karakterine sahip.

Cumartesi: alçaktan uçan uçak (Resim:

analogochjehtooch

)

(KDV)