ahmetbeyler
New member
Sosyal medyada lansman
“Arkadaşlar, çıldırmayın, bana hakaret etmeyin – diyor tepkileri tahmin ederek – ben geleneğe bağlıyım ama denemek istiyorum çünkü menüme koydum”. Cevap şu: “Arkadaşlar çok güzel, yemin ederim, hatta bis bile yapacağım. Bana inanmıyorsanız gelin ve deneyin.” Gino Sorbillo videoya eşlik eden gönderisinde “En iyi yorum kazanır” diye yazıyor, ancak tepkiler (hemen birkaç yüz tane) çoğunlukla olumsuz. Başta pizza tutkunları olmak üzere sosyal medyadaki pek çok hayranın öfkeli tepkisi anında geldi. Bir kullanıcı, paylaşımın altına “Artık sana gelmiyorum, bir efsaneyi kaybettim” diyor. Bir başkası “Ne gibi ekstra? Dibe düştün” diyor. Videonun altında yer alan diğer yorumlar ise “Amerika’da da yerlerdi”, “Hawaii’lilerin yemesine izin vereceğim”, “Küfür umarım şakadır”.
Web’in tepkileri
Hatta bir kullanıcı çaresiz durumda: “Sana saygı duyuyorum ama şu anda ben bir chiagner’ım” (ağlamak istiyorum, ed.) diye yazıyor. “W yaşam için papatya”. Sorbillo’nun tarihi destekçileri bile isyan ediyor: “Hayır, lütfen. Seni bir pizza şefi olarak (…) pizzayı seven bir Napolili olarak takdir ediyorum, bunu sanki bir sanat eseriymiş gibi yapıyorsun diyorum. Ama lütfen: Napoli’de ananaslı pizza yok. ABD ve İngiltere’de sorun yok ama Napoli’de bu geleneği bırakıyoruz.”
Sorbillo geri adım atmıyor
Pek de hoş olmayan tepkilerle karşı karşıya kalan Sorbillo geri adım atmıyor ve ananaslı pizzanın yakında tüm restoranlarının menülerine gireceğini duyurarak yeniden faaliyete geçiyor. ANSA’ya “Hakkında pek çok önyargının olduğu iyi bir pizza” diye açıklıyor. “Hayatın her alanında yapmanız gerektiği gibi sadece kulaktan dolma bilgiler değil, yargılamadan önce denemeniz gerektiğini söylüyorum.” “İyi yapılırsa diğer pizza türlerini kıskandıracak hiçbir yanı yok” diye devam ediyor kullandığı yöntemi şöyle anlatıyor: “Ananas, dehidrasyonu sağlamak için pudra şekeri ile önceden pişiriliyor, ardından Napoli’den gelen tütsülenmiş provola ekleniyor; Pişirmenin yarısına gelindiğinde ortaya çıkan ‘karamelize’ ananas eklenir. Tamamı sızma zeytinyağıyla pişirilir”. Gino Sorbillo ayrıca bugün ana restoranının dışında gerçekleştirilen doğaçlama bir ‘test’ten de söz ediyor: “Yeni pizzayı tatması istenen 8 kişiden 5’i pizzayı beğendi, sadece 2’si fikri reddetti, biri ise kararsız görünüyordu”. Kısacası, kendinden emin bir seçim mi? Pizza şefi “Çok ikna oldum” diyor.
“Arkadaşlar, çıldırmayın, bana hakaret etmeyin – diyor tepkileri tahmin ederek – ben geleneğe bağlıyım ama denemek istiyorum çünkü menüme koydum”. Cevap şu: “Arkadaşlar çok güzel, yemin ederim, hatta bis bile yapacağım. Bana inanmıyorsanız gelin ve deneyin.” Gino Sorbillo videoya eşlik eden gönderisinde “En iyi yorum kazanır” diye yazıyor, ancak tepkiler (hemen birkaç yüz tane) çoğunlukla olumsuz. Başta pizza tutkunları olmak üzere sosyal medyadaki pek çok hayranın öfkeli tepkisi anında geldi. Bir kullanıcı, paylaşımın altına “Artık sana gelmiyorum, bir efsaneyi kaybettim” diyor. Bir başkası “Ne gibi ekstra? Dibe düştün” diyor. Videonun altında yer alan diğer yorumlar ise “Amerika’da da yerlerdi”, “Hawaii’lilerin yemesine izin vereceğim”, “Küfür umarım şakadır”.
Web’in tepkileri
Hatta bir kullanıcı çaresiz durumda: “Sana saygı duyuyorum ama şu anda ben bir chiagner’ım” (ağlamak istiyorum, ed.) diye yazıyor. “W yaşam için papatya”. Sorbillo’nun tarihi destekçileri bile isyan ediyor: “Hayır, lütfen. Seni bir pizza şefi olarak (…) pizzayı seven bir Napolili olarak takdir ediyorum, bunu sanki bir sanat eseriymiş gibi yapıyorsun diyorum. Ama lütfen: Napoli’de ananaslı pizza yok. ABD ve İngiltere’de sorun yok ama Napoli’de bu geleneği bırakıyoruz.”
Sorbillo geri adım atmıyor
Pek de hoş olmayan tepkilerle karşı karşıya kalan Sorbillo geri adım atmıyor ve ananaslı pizzanın yakında tüm restoranlarının menülerine gireceğini duyurarak yeniden faaliyete geçiyor. ANSA’ya “Hakkında pek çok önyargının olduğu iyi bir pizza” diye açıklıyor. “Hayatın her alanında yapmanız gerektiği gibi sadece kulaktan dolma bilgiler değil, yargılamadan önce denemeniz gerektiğini söylüyorum.” “İyi yapılırsa diğer pizza türlerini kıskandıracak hiçbir yanı yok” diye devam ediyor kullandığı yöntemi şöyle anlatıyor: “Ananas, dehidrasyonu sağlamak için pudra şekeri ile önceden pişiriliyor, ardından Napoli’den gelen tütsülenmiş provola ekleniyor; Pişirmenin yarısına gelindiğinde ortaya çıkan ‘karamelize’ ananas eklenir. Tamamı sızma zeytinyağıyla pişirilir”. Gino Sorbillo ayrıca bugün ana restoranının dışında gerçekleştirilen doğaçlama bir ‘test’ten de söz ediyor: “Yeni pizzayı tatması istenen 8 kişiden 5’i pizzayı beğendi, sadece 2’si fikri reddetti, biri ise kararsız görünüyordu”. Kısacası, kendinden emin bir seçim mi? Pizza şefi “Çok ikna oldum” diyor.