Sumudica’dan transfer açıklaması: “6-7 kişi geliyor”

bencede

New member
Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Yöneticisi Marius Sumudica, transferde şu ana kadar 4 futbolcuyla anlaştıklarını, 3 oyuncuyla da mutabakata epey yakın olduklarını söylemiş oldu.
Malatya temsilcisi, Spor Toto Üstün Lig’in 20. haftasında 7 Ocak Cuma günü Trabzonspor’a konuk olacağı maçın hazırlıklarını Nurettin Soykan Tesisleri’nde teknik yönetici Marius Sumudica idaresinde sürdürdü.
İdmandan evvel basın mensuplarına açıklama yapan Sumudica, Malatya’ya gelip grubu gördükten daha sonra 9 puan alacağına inanmadığını, ligin birinci yarısında 15 puan topladıkları için keyifli olduklarını belirtti.
Sumudica, kadroda 20 yaşın altında 8-9 futbolcularının bulunduğunu, ligde hiç oynamamış gençlerle devam eden kendilerinden öbür bir grubun olmadığını gördüğünü aktararak, şu biçimde devam etti:
“Şimdi transfer yapmaya başladık. Taraftarımıza, basınımıza yemin ettiğimiz üzere Yeni Malatyaspor fazlaca değişecek. 6-7 transferimiz geliyor, 4 oyuncuyla anlaştık, 3 oyuncuyla da mutabakata fazlaca yakınız. Eminim ki, inanıyorum ki bu oyuncularla fazlaca daha fazla puanlar yapacağız. Bu ligde kalmak benim bir hayalim, bunu da başaracağız.”
Transfer periyoduna ait tenkitte bulunan Sumudica, dönemin ikinci yarısının birinci maçından daha sonra transferin başlamasını anlamadığını tabir etti.
Sumudica, oynadıkları maçlarda hakem yanılgıları yapıldığını savunarak, “Lütfen Malatya ve herkese karşı artık yanlışlar yapmayı durdurun. Kimi kadroların kullandığı 8-9 penaltı var, bizim ise kullandığımız 1 penaltı var. Oyuncumun bacağı kırıldığı vakit mı penaltı olacak?” tabirlerini kullandı.
Ekibin daha uygun pozisyona geleceğine inandığını aktaran Sumudica, “İkinci yarı Yeni Malatyaspor, daha mücadeleci bir kadro olacak. Yaza kadar da buradayım, hiç kimse de Yeni Malatyaspor’u sonuncu olarak görmeyecek.” diye konuştu.
“İyi şeyler epey yakında olacak”
Sumudica, bu hafta Trabzonspor deplasmanına gideceklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Trabzonspor lig birincisi, karşılaştığımız vakit olağan ki onlar favori. Oraya favori olarak gitmeyeceğiz lakin uğraşımızı vereceğiz. Artık oraya 13 oyuncuyla gideceğiz fakat yarısı da 20 yaş altı olacak. Eksik oyuncumuz fazlaca. Sakatlığı bulunan ve ulusal gruba giden oyuncularımız var. Transfer ettiğimiz oyuncular geldikten daha sonra herkese müsaade veriyorum Sumudica ile bir yanılgı, yanlış gördüğünüzde berbat konuşabilirsiniz zira artık benim oluşturduğum kadro olacak. Yeni Malatyaspor’un idare heyeti üyeleri ve lideri, transferleri gerçekleştirmek için var güçleriyle çalışıyor, paralar harcıyor. Yeterli şeyler hayli yakında olacak.
Trabzonspor maçından daha sonra önümüzde 3 maç daha var. Bu üç maçta kelam vermiyorum lakin alabildiğimiz puanları alacağız fakat elimizde sihirli bir değnek de yok. Transferler geldikten daha sonra çabucak ekip hazır olacak, bunu söyleyemem, bunun için vakte gereksinimimiz var. Bunun için Antalya’da kamp planladık. Kamptan daha sonra önümüzde 15 maç olacak. 15 maçın karşılığı 45 puan ediyor, bunların en az yarısını almak istiyoruz, alacağız. Artı bu önümüzdeki 3 maçtan alacağımız puanlarla bu ligde kalacağız. Benim hesabım, öngörüm bu türlü.”