Weghorst’tan sert tenkit: “Kabul edilemez”

bencede

New member
Beşiktaş, Spor Toto Muhteşem Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü’nü 3-2 mağlup etti.
Karşılaşmanın akabinde Beşiktaşlı oyuncular, beIN SPORTS mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu.
Wout Weghorst, müsabaka daha sonrası çıkan olaylar hakkında, “Bu olanların olağan olduğunu söylemek imkansız. Çok yanlış şeyler oldu. Türk beşerinin hisleriyle hareket ettiğini biliyorum, bunu seviyorum. bir daha de bu durum kabul edilemez. Çok şanssız bir olay yaşandı, Cenk’e biri vurdu. Türkiye fazlaca hoş bir ülke. Harika Lig’in daha epeyce gelişmesi için bunun en ağır biçimde cezalandırılması lazım ki tekrar yaşanmasın. Bence kabul edilemez şeyler yaşandı. Josef, bu yaşananlardan daha sonra kırmızı kart gördü lakin grup arkadaşımıza müdahale eden bir kişiyi alandan çıkarmak için müdahale etmişti. Josef fazlaca haksız biçimde kırmızı kart gördü. Umarım ceza almaz. Kadro arkadaşlarını koruyordu.” biçiminde konuştu.
Salih Uçan galibiyetinden akabinde, “İnanılmaz makus bir saha. Pas yapmak fazlaca zordu. Bu alanda 3 puan aldığımız için epey memnunum. Konumda sırtım dönüktü, muhtemelen bana gerçek geliyordu. Cenk bir adım atmasa tekme yiyecektim bir taraftardan. Sakatlanabilirdim, Josef bunu görür görmez taraftarı dışarı itti. Grubumun kaptanı ne yapacaktı? ‘Buyur kardeşim tekme atabilirsin’ mi diyecekti?” tabirlerini kullandı.
Karşılaşmada ekibinin birinci golünü kaydeden Jackson Muleka ise, “Biz nerede olduğumuzun, Beşiktaş’ta olduğumuzun şuurundayız. Büyük bir kulübü temsil ediyoruz. Çok çalışmalı, fedakarlıklar yapmalıyız. Tek maksadımız var, şampiyonluk. Her maçın her dakikasında fedakarlık yapmalıyız. Bu akşam da bu biçimde oldu.” dedi.