Yapay Zeka Görüntü Oluşturucuları: Harika Yeni Dünyalar | sıcak çevrimiçi

Adanali

New member
Midjourney ve diğer görüntü oluşturucuların ortaya çıkışından bu yana, fotoğrafçılar fotoğraflarıyla ilgileniyor. Merak ediyorsunuz: AI oluşturucu eğitim verilerindeki kayıtlarınızı temizlemenin bir yolu var mı?

Joerg Heidrich, Haberler Medien GmbH’de hukuk danışmanımızdır ve telif hakkı konularında kanıtlanmış bir uzman değildir. Boş zamanlarında görüntü oluşturucularla çok zaman geçiriyor. Burada Midjourney ile olan deneyimlerini anlatıyor ve ayrıca gerçekten harika sonuçlar elde etmek için girdilerin (sözde istemler) nasıl formüle edileceğine dair bazı değerli tavsiyeler veriyor.

Yolculuk ortasında bir giriş

Bu yılın başlarında yapay zeka tarafından üretilen grafiklere bakmaya başladım. Bir saha raporu.

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntülerin dünyasına yolculuğum, Darth Vader veya Kermit’in çoğunlukla oldukça net bir kalitede olan komik görüntüleriyle başladı. Benim için dönüm noktası, Midjourney’in keşfiydi – bu muhtemelen şu anda görüntü ve grafik oluşturmak için en iyi yapay zekadır. Program artık gerçek fotoğraflardan neredeyse ayırt edilemeyen fotogerçekçi görüntüler oluşturmanıza izin veriyor.

Sosyal medya sağlayıcısı Discord’da bir hesaba ihtiyacınız olduğundan (burada iyi talimatlar var) başlamak biraz sıkıcıydı. Başlangıçta çok popüler olan ücretsiz deneme aşaması maalesef artık mevcut değil. Tanıtım teklifi şimdi ayda 10 Euro’dan başlıyor. Bir “rahatlama” modu sunduğu için 30 avroluk banknot önerilir. Biraz daha yavaş olmasına rağmen, oluşturulan görüntü sayısında bir sınır olmaması avantajına sahiptir.

Rica etmek: tarihi filmden donmuş çerçeve, bir arenada hayatı için savaşan kadın gladyatör, dövüş, kan, yaralar, canlı sinematik –ar 16:9 –v 5.1 –style raw

(Resim: AI / Komut istemi, Jörg Heidrich)

c't photography'dan daha fazlası

c't photography'dan daha fazlası

Haberin Sonu