Yapılar ve silüetler: Haftanın fotoğrafları (40. hafta)

Adanali

New member


  1. Yapılar ve silüetler: Haftanın fotoğrafları (40. hafta)

İlk bakışta yapılar ve silüetlerin pek ortak noktası yok. Biri hariç: Bir görüntüye karakter ve atmosfer eklemek için kullanılabilirler. Bu durumda yapılar oldukça minimalist kompozisyonları temsil ediyor ve bunlar olmadan bazı kayıtlar iyi çalışmıyor. Ancak şekiller diğer unsurlarla basit veya karmaşık bir şekilde birleştirilebilir. Her iki tasarım türünün de kendine has özellikleri ve yaklaşımları vardır, ancak her ikisi de detaylara yüksek düzeyde dikkat gerektirir.

Duyuru










Siluetler


Arkadan aydınlatma birçok fotoğrafçının favori oyun alanıdır. Zamana ve ortama bağlı olarak teknoloji az ya da çok talepkardır. Ancak neredeyse her zaman işe yarayan şey bir siluettir. Galeri fotoğrafçılarımızdan üçü, çekimlerini bu şekillerle zenginleştirmek için bu aydınlatma koşullarını etkileyici bir şekilde kullandı.

Ursula Schindlbeck (uschi1956), Akşam Ruh Hali adlı tablosunda batan güneşin ışığını kullanarak iki ağacın silüetlerini merkeze getiriyor. Eve giderken güzel atmosferle karşılaştı. “Gökyüzünün yavaş yavaş pembeye döndüğünü fark ettim. Benzer ruh hallerini bildiğimden ve bunların ne kadar çabuk geçebileceğini ve gün batımının ne sıklıkla hiç gelmediğini de bildiğimden, doğrudan sahaya çıktım. Bize “Akşam gökyüzüne karşı çimenlikteki ağaçlar bir siluet için iyi bir desen sağladı” dedi.

Galeri fotoğrafçısı Lutz Lange (Lula) sabah sisinin fotoğrafını günün erken saatlerinde çekti. Burada ortaya çıkan siluet, sis duvarının içinden çıkan bir rüzgar türbininin siluetidir. Kendisi fotoğrafı hakkında şunları söylüyor: “Fotoğraf Brandenburg’da sisli bir fotoğraf turu sırasında çekildi. Sıcak renkler ve Brandenburg kırsalı ile modern arasındaki kontrast, bence burayı heyecan verici kılıyor.”

Antonio Giovanni Galle de Kara Orman adlı tablosunda sabah güneşini kullanıyor. Konusunu nasıl bulduğunu şöyle anlatıyor: “Fotoğraf, Nürnberg’in güzel ormanlarında sabah koşusu sırasında spontane bir şekilde çekildi. Çok serin bir sabahtı ama güneş yavaş yavaş yükselirken bu pitoresk görüntü ortaya çıktı. Orijinal fotoğraf bu nedenle güneşli ve sıcaktır. Ama ormanın serinliğini ve karanlığını yakalamak istediğim için monokromu seçtim.” Fotoğrafı akıllı telefonuyla kendisi çekti; bu da, iyi fotoğraf çekme becerisinin, onları çeken teknolojiden daha önemli olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Yapılar


Yapılar açık veya göze çarpmayan olabilir. Her durumda, görüntüye bağlam kazandırır ve tasvir edilenin etkisini güçlendirir. Diğer teknikler veya özelliklerle birleştirildiğinde, doğru kullanıldığında benzersiz sonuçlara yol açarlar.

Manfred Allertz (Dr. Snuggles) Ekim 2018’de tatildeyken Girit’te fotoğrafını çekerken aşkım! kayıtlı. Kendisi şöyle anımsıyor: “Triopetra plajına doğru gidiyorduk ve başlangıçta kazara yanlış koya geldik. Orada Triopetra Körfezi’ne bakabileceğimi düşündüğüm bir tepeye tırmanma fırsatını yakaladım. Zirveye ulaştığımda bu da mümkün oldu ve güzel desen de merceğimin önünde belirdi. […]“. Sıkıştırılmış kaya oluşumları uzun bir tarihe tanıklık ediyor. Burada iş başında olan güçleri merak etmenizi sağlıyorlar.

“Not.on.rain” görüntüsünde de ince yapılar bulunabilir. galeri fotoğrafçısı Mannix tarafından. Su damlacıkları ve şemsiyenin yüzey yapısı ilginç bir kaos ve düzen karışımı yaratıyor. “Görüntü, nesnenin ekranındaki bir dizi görüntüde farklı pozlama sürelerinin test edildiği spontane deneysel bir fikrin ürünüdür. Üyelik fikri ve başlık fikri daha sonra görsele bakınca ortaya çıktı […]”fotoğrafçıyı anlatıyor.

Pek çok farklı yapıyı bir araya getiren offramp yazına veda ediyoruz. Bir tarafta asfaltın pürüzlü yüzeyini ve hala orada duran sigara izmaritlerini görebilirsiniz. Öte yandan bankın yapıldığı ahşabın dokusu da açıkça görülüyor. Bu etkileşim görüntüyü ana motifin ötesinde oldukça ilgi çekici kılmaktadır. Berlin-Schöneberg’deki Rudolph Wilde Park’ta çekildi.

Çizginin dışına çıktı


Bu hafta her iki kategoriye de uymayan tek görsel Hendrik Nölle’ye (Klicker3D) ait. Fotoğrafını Hamburg Limanı’ndan Mavi Zürafalar olarak adlandırdı. Diğer topluluk üyelerinin galerideki yorumlarında belirttiği gibi çok uygun. “Övelgönne müzesinde limanın önünde Athabaskakai’yi görebilirsiniz. Fotoğrafı hakkında “Çöl sakinlerinin olduğu başlık bana fotoğrafın rengini ters çevirerek geldi” diye yazdı.

Bu haftanın tüm fotoğraflarına bir bakışta tekrar göz atın:



Cumartesi: sabah sisi
(Fotoğraf: Lula)


(cbr)



Haberin Sonu
 
Üst