“yaşamımın en gerilimli devrini geçirdim”

bencede

New member
Beşiktaş’ın İstanbulspor’dan takımına kattığı Emrecan Uzunhan, transfer sürecinin kendisi için fazlaca gerilimli geçtiğini ve siyah-beyazlı takımın teklifini duyduktan daha sonra öteki ekiplerle ilgilenmediğini söylemiş oldu.
Siyah-beyazlı kadronun İspanya kampında AA muhabirinin sorularını cevaplayan 21 yaşındaki oyuncu, “bu biçimde büyük bir kulüp sizi istediğinde alışılmış ki o gruba katılmak istiyorsunuz. Transfer sürecinde ömrümün en gerilimli devrini geçirdim diyebilirim. Uykularımın kaçtığı oluyordu.” dedi.
Sosyal medyada gördüğü birtakım olumsuz şeylerin vakit zaman moralini bozduğunu aktaran genç oyuncu, “Çünkü buraya gelmek, burada oynamak epey farklı bir his. Bu talihe erişebilmek herkese nasip olmuyor. Bana nasip oldu. O yüzden epey memnunum. Biraz gerilimli oldu lakin bu durum buraya gelmenin manasını daha pahalı kıldı benim için. Son 1 ayda başımı yastığa koyduğumda hayalini kurduğum tek şey buydu diyebilirim. Zira fazlaca büyük bir atmosfer. Daha evvel Vodafone Park’ta epeyce maç izledim. Küçükken stada gittiğimde, ‘Burada oynayabilir miyim?’ diyordum. Nihayet o fırsata erişebildim. Umarım taraftarlarımızın karşısında oynayıp, onları gururlandıracağım.” sözlerini kullandı.
“Çok büyük bir topluluğa geldiğimin farkındayım”
Beşiktaş’ın kendisine olan ilgisi daha sonrası öbür teklifleri değerlendirmeye almadığını kaydeden Emrecan Uzunhan, şunları söylemiş oldu:
“Ben saha dışı ortamlarda bulunmayı epeyce sevmeyen bir beşerim. Transfer sürecinde gerekli bireyler benim için görüşmeleri yürüttü. Bilgim dahilinde olan epey fazla şey yoktu. Gerek idarenin, gerek hocanın isteklerine karşılık verebileceğimi düşündüğüm için Beşiktaş’ı duyduktan daha sonra hiç bir grupla bağlantımın olmasını istemedim, direkt buraya gelmek istedim. ‘En hayli oynamak istediğim kulüp Beşiktaş.’ dedim. Uzun bir müddetcin akabinde keyifli sona ulaşmak epey keyif verici. Burada olduğum için epeyce memnunum. Çok büyük bir topluluğa geldiğimin farkındayım. aslına bakarsanız birinci idmana çıktığımdan beri ortam hakikaten epey Avrupai. Çok disiplinli bir çalışma ortamı var. Arkadaşlık ortamı epey yeterli. bu biçimde bir ekibin kesimi olduğum için kendimi epeyce şanslı hissediyorum.”
Beşiktaş’ta kendisini geliştirebileceğine inandığını aktaran siyah-beyazlı oyuncu, “Valerien Ismael hocamız ve Ceyhun (Kazancı) Abi ısrarla istediler. Ahmet Parıltı Çebi liderimize ve Ceyhun Ağabeye teşekkür ediyorum. Değerli bir efor sarf ettiler transferimde. Beşiktaş’a gelmeye her vakit hazırdım. Burada kendimi geliştireceğim bir ortam olduğuna inanıyorum. Hoca takımı, kulüpteki işçi, herkes sizi bir üst düzeye çıkarmak için efor sarf ediyor. Genç bir oyuncu için bu epeyce kıymetli. Başımda en ufak bir tereddüt, soru işareti olmadan geldim buraya.” değerlendirmesinde bulundu.
“Rekabete hazırım ve kendime güveniyorum”
Romain Saiss, Welinton Souza ve Francisco Montero ile forma rekabetine hazır olduğunu vurgulayan Emrecan, kelamlarına şöyleki devam etti:
“Rekabete hazırım ve kendime güveniyorum. Çok meslekli ve deneyimli isimler var. Onların deneyimlerinden ve yeteneklerinden bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. Övündüğüm tek bir özelliğim var ise, o da öğrenmeye açık oluşumdur. Kabiliyetimi burada daha da geliştirmek istiyorum. Onlardan daima bir şeyler kapmak istiyorum. Umarım bunda başarılı olarak kendimi bir üst düzeye taşıyacak, gruba daha faydalı olacağım. Ayrıyeten, Valerien Ismael hayalini kurduğum yerlerde oynamış bir hoca. Benim geçmek istediğim yollarda başarılı bir biçimde yürümüş, farklı misyona bürünmüş bir adam artık. Ondan öğrenecek fazlaca şeyim var. Deneyimlerinden en âlâ biçimde yararlanacağım. Öğrenebildiğim her şeyi öğrenmek ve burada kalıcı olmak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım. Bu yaşıma kadar epeyce çalışmakla ilgili sorunum olmadı. Ziyan gördüysem de bu yüzden gördüm. kimi vakit fazlaca çalışmaktan kendimi sakatladığım bile olmuştu. Çok çalışmaya daha şuurlu ve daha deneyimli biçimde devam edeceğim. Fırsat geldiği takdirde, formayı alıp bırakmamayı hedefliyorum. Umarım bu da dediğim üzere olur. En değerlisi Beşiktaş’ın başarısı. Oynasam da oynamasam da kadroya yüzde yüz takviyemi vereceğim. Umarım Beşiktaş bu sene şampiyon olacak. Bir adaptasyon süreci olacağını düşünüyorum. Zira fazlaca farklı büyüklükte bir kulüp burası, Türk futbolunun doruğu. Bunun için deneyimsiz kaldığımı kabul ediyorum. Fakat süratli biçimde adapte olacağımı düşünüyorum.”
Teknik yönetici Ismael’in kendisiyle sıcak bir bağlantı kurduğunu söyleyen genç oyuncu, “Onun mesleğinde bir insan için ego düzeyi fazlaca aşağıda ve fazlaca mütevazı birisi. Her vakit gelip konuşabileceğimi, en ufak sorunumu gidip ona iletebileceğimi söylemiş oldu. Bu, ekibe yeni katılmış genç bir oyuncu için fazlaca pahalı. Bu sıcakkanlılığı gösterdiği için de hocama hayli teşekkür ediyorum. Onun haricinde oyun formasyonlarında benden ne beklediği ile alakalı toplantılarımız daha devam edecektir. Manzaralı tahlillerle ve anlatarak bana yardımcı olacağını söylemiş oldu. İlerleyen devirde daha fazla toplantı yapıp, başımdaki oyun şablonunu netleştirmek isteyecektir. daha sonrasında ben de en yeterli biçimde anlayıp, kadroya faydalı olacağımı düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Ismael’in fazlaca disiplinli bir çalışma metodu olduğunu kaydeden Emrecan, “Daha 21 yaşında Türkiye’de büyük bir kulübe geldim. Biraz çekinceler olabiliyor ancak buraya geldiğimden beri herkes fazlaca sıcakkanlı. çok âlâ karşıladılar beni. Ortamın biraz farklı olmasından çekiniyordum. Zira burası fazlaca büyük bir kulüp, fazlaca büyük bir topluluk, Ortam epey Avrupai. Çalışma sisteminde herkes işine bakıyor ve nitekim çok olumlu bir çalışma temposu var. İdman temposu fazlaca güzel. Sahiden çok ağır idman temposu var. Hoca epeyce güzel, fazlaca disiplinli çalıştırıyor. Ben de bu biçimde bir ortamın ortasında bulunduğum için epey memnunum.” tabirlerini kullandı.
“Önemli olan oyun mantalitesi”
Geçen dönem Spor Toto 1. Lig’de İstanbulspor’la play-off şampiyonluğu yaşayarak Muhteşem Lig’e çıktıklarını hatırlatan Emrecan, Beşikaş’la yeni bir şampiyonluk uğraşına girdiğini lisana getirerek, “İstanbulspor’da geçen döneme başlarken bir şampiyonluk maksadımız yoktu. Fakat dönem ilerledikçe mevcut sistem doğrultusunda devam edersek, başka gruplardan epeyce daha âlâ olduğumuzu gösterebildiğimizi fark ettik. Oradan farklı olarak burada daha döneme başlarken şampiyonluk amacı var. Baskılar daha büyük. Taraftar kitlesi epey büyük. Harika bir taraftarımız var. Saha dizilişleri tahminen farklı fakat değerli olan oyun mantalitesi. Şampiyonluğa oynayacak bir ekip üzere gayret ettiğimizi düşünüyorum. Rakibi bekleyip, onların ne yaptığını nazarann değil, her vakit dominant oynayan, üçüncü bölgede baskı yapan bir grup olma yolunda ilerliyoruz. Bunları düzgün yaparsak, memnun sona ulaşacağımıza inanıyorum.” formunda konuştu.
Transferi daha sonrası İstanbulspor Kulübü Lideri Ecmel Sarıalioğlu’nun, “Beşiktaş’ın kartalı vardı, artık de boğası var.” halindeki açıklamasına da değinen genç oyuncu, “8 yıldır İstanbulspor’daydım. Futbolla ilgili yeterli ve berbat tüm anılarım o kulüpte. En değerli şampiyonluk derecesini benimle birlikte yaşadılar. Ben o ekibin bir parçasıydım. Kendimi bu açıdan hayli şanslı görüyorum. Ecmel Başkan’ın o kelamları sahiden beni de duygulandırdı. Çocuk olarak girdim ve 21 yaşında bir yetişkin olarak kulüpten çıktım. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Umarım burada başarılı olarak onun da itimadını boşa çıkarmayacağım.” sözlerini kullandı.
“Sistemlerle alakalı baş yoran bir insanım”
İstanbul Üniversitesi’nde antrenörlük eğitimi alan ve bununla birlikte kısım ikinciliği bulunan Emrecan, futbolu bıraktıktan daha sonra teknik yöneticilik gayesi olduğunu anlattı.
Valerien Ismael’in üçlü oyun sisteminin Beşiktaş’ı avantajlı hale getireceğini söyleyen siyah-beyazlı futbolcu, “Sistemlerle alakalı baş yoran bir beşerim. Bu yaptığımız işte, mental olarak en üst düzeyde bilgiye sahip olmak zorundasınız. Bu işe daha erken başladığımı düşünüyorum. Daha 21 yaşındayım ve geçen seniçin itibaren formasyonlara, dizilişlere baş yormaya başlamıştım. Bence üçlü sistem bu sene bize olumlu biçimde yansıyacak. Zira farklı bir şey görüyor kadrolar. Sayısal üstünlük birçok bölgede bizde olacak. Bizim ligimizde daha hayli 4-2-3-1 türevleri oynanıyor ve her bölgede üstün olarak onları bozabiliyorsunuz. Bu sistemi ve formasyonu gerçek oynadığımız, hocamızın direktiflerini hakikat biçimde yerine getirdiğimiz sürece hiç bir kahır yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bilakis avantajlı taraf olacağımızı düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.
Türkiye’de eğitimle bir arada profesyonel futbolculuğu bir ortada yürütmenin sıkıntı olduğunu, okulu dondurmak zorunda kalacağını söyleyen Emrecan, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Pandemi yılında dersler online olduğu için rahat rahat katılabiliyorduk ancak artık geçen sene şampiyonluk çabasında fazlaca ağır bir tempodaydık. Maalesef profesyonel ömürle okul yaşantısı epey paralel gidemiyor ülkemizde. Okulu muhtemelen bu sene donduracağım ancak burada epeyce pahalı atletik performans hocalarımız var. Bu benim alanım olduğu için, o mevzuya da lgim var. Aklıma takılan bir şey olursa en azından dışarıdan okuyormuş üzere hocalardan bilgi almaya çalışıyorum. Bizim durumumuzda lisede 16 yaşından daha sonra bir şeyler ciddileşmeye başlıyor. Şayet umut vaat ediyorsanız profesyonel oluyorsunuz. Profesyonel olduktan daha sonra daha lisenin 11’inci sınıfından itibaren okulla futbol içinde bir seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ben futbolu seçtim fakat şanslıydım ki abim öğretmen ve öğretmen arkadaşlarıyla birlikte boş vakitlerimi derslerimle doldurabildim, üniversite imtihanında gorece güzel bir puan yaptım. bu biçimde imkanları bulunmayan arkadaşlarımın hepsi okulu bırakmak zorunda kaldı. Bunun revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Nitekim üniversite okumak, kendini yetiştirmek, o ortamlarda bulunmak beşere epeyce fazla şey katıyor. Genel kültür olarak güçlü bir insan olduğunuzda, bakış açınız daha da genişliyor. Futbol da buna dahil. Umarım bunun revizesi fazlaca süratli biçimde yapılır.”
İtalya Ligi’ni kendi oyununa uygun bulduğunu vurgulayan genç oyuncu, “Oralar fazlaca öbür sahneler, futbolun tepesi artık. Benim evvel kendimi Beşiktaş’ta kanıtlayıp, grubuma epeyce faydalı olmam gerekiyor. Şu an tüm odağım ve maksadım bu doğrultuda. Umarım bu dediklerimi gerçekleştirip, çabucak sonrasında hayalim olan yerlere ulaşabilirim.” dedi.
“Şampiyonluğu göğüsleyeceğimizi düşünüyorum”
Süper Lig’de bu dönem şampiyonluk yarışının geçen senelera oranla daha güç geçmesini beklediğini lisana getiren Emrecan, “Geçen dönem fazlaca sağlam oyunlarla şampiyon olan bir Trabzonspor vardı. Fenerbahçe, Jorge Jesus’u getirdi ve döneme güzel başladı. Onlar da kesinlikle yarışın ortasında olacaktır. Galatasaray, Okan (Buruk) Hoca ile anlaştı. Onlar da şampiyonluğun büyük bir adayı olacak. Birfazlaca yeterli kadro var bu sene. Devamlılığı olan grup avantaj sağlayacaktır. Bu dönem bir iki maçın bile telafisinin epeyce güç olacağını düşünüyorum. O yüzden biz bu süreç boyunca bunun farkında olup, her maça aklı başında, farkındalığı yüksek biçimde çıkıp, şampiyonluğu göğüsleyeceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.
Siyah-beyazlı taraftarların ilgisine de teşekkür eden Emrecan, “Beni onurlandırdılar. Takviyeleriyle fazlaca keyifli oldum.Umarım ben de onların dayanaklarına karşılık vereceğim ve bu kadronun as oyuncusu olacağım. Onlarla buluşmayı heyecanla bekliyorum.” diyerek kelamlarını tamamladı.