“Yolun sonunda büyük bir memnunluk yaşayacağız”

bencede

New member
Trabzonspor’un Brezilyalı sağ beki Bruno Peres, “Yolun sonunda daima birlikte büyük bir memnunluk yaşayacağız. Bunu görüyorum.” tabirlerini kullandı.
Peres, kulüp mecmuasında yer alan röportajında, Trabzonspor üzere büyük bir kulübün kendisine teklifte bulunduğunda epey memnun olduğunu anlatarak, “Bütün bilgileri konuştuk. Süreç fazlaca ağır da ilerlemedi, bilakis tam da süratle gelişen bir müddetç oldu. Buraya geldikten daha sonra da esasen gelmedilk evvel baktığım, araştırdığım bütün her şeyin ne kadar gerçek olduğunu gördüm. birlikte önümüzde de hayli değerli bir gelecek olduğunu düşünüyorum.” formunda görüş belirtti.
Grup arkadaşlarının birinci geldiğinde kendisini fazlaca uygun karşıladığını aktaran Peres, şunları kaydetti:
“Sanki buraya geldiğimde hepsini daha evvel tanıyormuşum üzereydi ve hepsiyle güya yıllar evvelden harika bir alakamız varmış üzereydi. Bana gösterdikleri o sevgi ve hürmet bu mevzuda her vakit müteşekkir olacağım zira bana sahiden epeyce yakınlık gösterdiler. Geldiğim birinci andan itibaren kulübün bir modülü üzere hissettirdiler. Kadro arkadaşlarım aslına bakarsanız hepsi hayli kaliteli oyuncular ve hakikaten hayli yetenekliler. Bunu hem oynadığımız maçlarda hem kendi ortamızda yaptığımız o maçlarda ya da kendi aramızdaki egzersizlerde da aslına bakarsan gorebiliyorsunuz. Birçoklarının önünde fazlaca değerli gelecekler var.”

“Hücum edebilmek genlerimde var”

Peres, bir bek oyuncusu olarak önceliğinin her vakit savunmayı âlâ yapabilmek ve grup arkadaşlarının güzel savunma yapabilmesine yardımcı olabilmek olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:
“Ancak vakit zaman öne çıktığımda, atağa katıldığımda tesirli olmaya çalışan ve tesirli olurken de kadrosuna gol ve asist katkısı yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Zira şayet bir bek oyuncusu olarak hem uygun savunma yapar birebir vakitte top size geçtiğinde âlâ atak yapabilirseniz ekip arkadaşlarınıza artı bir opsiyon oluşturma fırsatınız oluşuyor. Ben de kendi karakterimi ve kendi oyun karakterimi düşündüğüm vakit daima hamlesi seven ve hamlede yer almaya çalışan bir bek oyuncusu oldum. Aslında atak edebilmek benim genlerimde var. ötürüsıyla önceliğim olağan ki savunma lakin atağa çıktığımda, kadroya atakta yardımcı olduğumda da kendimi ekstradan keyifli hissediyorum.”

“Abdullah Avcı ile çalışmak hem fazlaca kolay hem zevkli”

Peres, teknik yöneticileri Abdullah Avcı’nın da kendisi üzere biri olduğunu belirterek, “Açık, dürüst, bağlantıya her vakit açık olan birisi ve her vakit fikirleri olan biri. Alana çıktığınızda, onunla birlikte çalışmaya başladığınızda hocanızın fikirleri olduğunu, hocanızın bu işleri daha öncesinden düşündüğünü ve kadrosu için en uygununu yapmaya çalıştığını aslına bakarsanız bakılırsabiliyorsunuz. Kanılarını, bizim hakkımızdaki ve rakip hakkındaki niyetlerini fazlaca net söz eden, yapmamız gerekenleri fazlaca dürüst bir biçimde ve hiç bir biçimde diğer sözlerin ardında sığınmadan anlatabilen birisi. ötürüsıyla kendisiyle çalışmak benim için hem epey kolay tıpkı vakitte hayli zevkli.” sözlerini kullandı.
Avcı’nın ekibi için en âlâ yapmaya çalıştığını aktaran Peres, “Her vakit esasen ne kadar sıkı çalıştığını ve ekibi için en düzgününü yapmaya çalıştığını bakılırsabiliyorsunuz. Buraya gelmedilk öncede kendisi tanınan, bilinen bir isimdi ve Allah’a şükürler olsun ki neticelerinda gelmesiyle, neticelerinda onu rahatlatmasıyla bir arada hocamızın da kadromuzun ne kadar çalıştığını, ne kadar uygun işler çıkardığını ve birlikte büyük muvaffakiyetler kazanabileceğinizi aslına bakarsanız nazaranbiliyorsunuz. Umuyorum bu yolun sonunda da daima birlikte büyük bir memnunluk yaşayacağız. Bunu görüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Kendimi buraya ilişkin hissediyorum”

Trabzon’u ve Türkiye’yi artık düzgün tanıdığını vurgulayan Peres, şunları kaydetti:
“Türk külçeşidini tanımak istiyorum, ötürüsıyla dışarı çıkmak, nazaranbilmek ve beşerlerle konuşabilmek istiyorum. Buna çabalıyorum aslına bakarsan. Trabzon’un biroldukça yerini gördüm ve birfazlaca insanı tanıdım aslında. Artık buranın yabancısı değilim zira artık bilebiliyorum neyin nerede olduğunu. ötürüsıyla artık buraya ilişkin hissediyorum kendimi. Lakin onun haricinde da Türkiye’nin bütün yerlerini nazaranbilmek ve bütün o turistik değerli yerlerini tanıyabilmek istiyorum. Genel olarak esasen bize de yakın bir kültür olduğu için ne ben ne de ailemden hiç kimse burada kendini yabancı biri üzere hiç bir vakit hissetmedi.”
Peres, taraftarların takviyesine epeyce muhtaçlıklarının bulunduğuna da dikkati çekerek, “Çünkü dönem sonunda şayet bir muvaffakiyet yakalayacaksak, şayet birlikte memnun olacaksak bunun aslında anahtarı birbirimize göstereceğimiz sevgi ve dayanak. Biz onların sevgisine muhtacız sahiden. Zira epeyce âlâ destekliyorlar ve her vakit yanımızdalar. Onlardan özel olarak ricam bizi desteklemeye devam etsinler, o sevgiyi göstermeye devam etsinler. Dönem sonunda da bu memnunluğu birlikte paylaşabilelim.” tabirlerini kullandı.