Adobe video için üretken yapay zekayı piyasaya sürüyor

Adanali

New member


  1. Adobe video için üretken yapay zekayı piyasaya sürüyor

Duyuru



Yazılım üreticisi Adobe, üretken yapay zeka hizmeti Firefly'ı bir video modeliyle genişletti. Şu ana kadar kullanıcılar Firefly ile görseller, vektör şablonları ve basit düzenler oluşturabiliyorlardı.

Adobe, dahili Max sergisi vesilesiyle, video kliplerin içeriğini genişletmenin mümkün olduğu Premiere Pro video düzenleme hizmetinin beta sürümünü de yayınladı.

Premiere Pro'da üretken düzenleme


Photoshop'un en popüler özelliği, mevcut malzemenin yapay zeka kullanılarak genişletilmesi anlamına gelen “üretken dolgu”dur. Premiere Pro için Firefly araçları bunun üzerine inşa edilecek şekilde tasarlanmıştır.

Premiere Pro'daki üretken genişletme, hem video hem de ses olarak mevcut video kliplerin sonuna mevcut malzemeye dayalı yeni malzeme ekler.

Web video oluşturucu


Firefly web uygulaması ayrıca kısa mesajlar ve görseller kullanarak videolar oluşturur. Örneğin görseller canlandırılabilir veya metin girişine dayalı olarak tamamen yeni fikirler video klipler halinde hayata geçirilebilir.

Görüntü oluşturucuda olduğu gibi web uygulamasında da video şablonu çıktısını bir palet menüsü aracılığıyla belirleyebilirsiniz. Örneğin, en boy oranını ve kare hızını seçebilirsiniz. Firefly, kamera menüsünde “Yakınlaştır” ve “Uzaklaştır” gibi hareket kalıpları sunar. Ayrıca kamera açısını da ayarlayabilirsiniz.







Adobe Firefly web uygulamasında diğer şeylerin yanı sıra en boy oranını, kare hızını ve kamera hareketlerini ayarlamak için video şablonundaki kenar çubuğunu kullanabilirsiniz.


(Resim: Adobe)



Adobe'ye göre yasal olarak güvenli


Adobe'ye göre Adobe, AI hizmetinin video modelini Adobe Stock'u sunan fotoğraf ajansının verilerinin yanı sıra kamuya açık ve telif hakkı süresi dolmuş videolarla da eğitti.

Bunun amacı telif hakkı ihlallerini hariç tutmaktır: Adobe'ye göre oluşturulan resimler, grafikler, düzenler ve videolar “ticari olarak güvenlidir”, yani ticari kullanım açısından yasal olarak zararsızdır.

Adobe ayrıca oluşturulan verilerin kaynağını doğrulamak için Firefly'ı İçerik Orijinalliği Girişimi'ne (CAI) entegre eder. Adobe'nin Firefly hizmeti, oluşturulan içeriği meta verilerde yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirten bir notla işaretler.

Fiyatlar ve müsaitlik durumu


Photoshop, Illustrator, InDesign, Lightroom, Premiere Pro ve After Effects'i içeren tam Creative Cloud aboneliğinin ücreti aylık 66,45 Euro, tek bir uygulama aboneliğinin ücreti ise aylık 20,78 Euro'dur. Adobe, Adobe Express tasarım uygulaması ve Lightroom'daki fotoğraf aboneliği için ayda 11,89 Euro ücret almaktadır.

Creative Cloud aboneleri ayda 1.000 kredi alır, Lightroom kullanıcıları 100 kredi alır ve diğer bireysel uygulamaların abonelerinin her biri 500 kredi alır. Firefly aboneliğinize aylık 5,49 Euro karşılığında 100 kredi ekleyebilirsiniz. Adobe, Firefly ile oluşturulan her öğe için bir kredi kesintisi yapar. Kullanılmayan ödenekler ay sonunda sona erer.


(akr)
 
Üst